2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

Στης πουτ@αν@ς το λαιμό, το σχοινί θα κάνει faux

Αντι-ΛΜΑΤ | Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 | | | | | |

 

1613978_571835939579590_1438491424_n

1. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί        13/08/2014

Ένα 10χρονο παιδί που επέβαινε σε φουσκωτό παιχνίδι στη Μύκονο σκοτώθηκε όταν το σκάφος -που έσερνε το φουσκωτό- το χτύπησε και το τραυμάτισε θανάσιμα με την προπέλα. Τα ιδιωτικά ΜΜΕ αναφέρονται διαρκώς στη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολούθησε η συγκεκριμένη εταιρεία.

Οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρονται στη νομιμότητα των άλλων.

Δεν πρέπει να ξεχνούν πως εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούσαν για περισσότερο από δυο δεκαετίες χωρίς άδειες.

Δηλαδή, η εκπομπή αυτών των τηλεοπτικών σταθμών ήταν παράνομη.

Οι ιδιοκτήτες τους νέμονταν τις συχνότητες -ένα δημόσιο αγαθό- χωρίς να αποδίδουν τα χρήματα που έπρεπε να αποδίδουν

Ακόμα και σήμερα, το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών δεν έχει καμία σχέση με τη νομιμότητα.

Οι χρεοκοπημένοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί συνεχίζουν να εκπέμπουν μόνο και μόνο εξαιτίας της απόλυτης διαπλοκής των ιδιοκτητών τους με τις κυβερνήσεις.

Και η προκήρυξη των νέων ραδιοτηλεοπτικών αδειών μεταφέρεται για το 2015.

Οπότε, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτούς τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν νομιμοποιούνται να κάνουν τους εισαγγελείς και να αναζητούν τη νομιμότητα της εταιρείας για θαλάσσια παιχνίδια, τη νομιμότητα του γιατρού που δεν έκοψε απόδειξη ή οποιουδήποτε άλλου.

Αλλά δεν είναι δημοσιογράφοι.

Είναι πουτάνες.

2. Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες       18/06/2012

Πότε θα μάθουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll του ΔΝΤ, ώστε να προωθούν τις μνημονιακές θέσεις; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll πολιτικών, πολυεθνικών, πρεσβειών και άλλων;

Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, αυτή η συζήτηση έχει σταματήσει. Αν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής είχε δηλώσει δημόσια πως η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα.

Σήμερα, πολλοί δημοσιογράφοι χάνουν τις δουλειές τους και υπάρχει επίκληση της αλληλεγγύης. Ναι, αλληλεγγύη, αλλά σε ποιους; Στα παπαγαλάκια της Siemens, του ΔΝΤ και της Ντόρας; Ε, όχι! Ας μάθουμε πρώτα ποιοι ήταν στο payroll –ήταν εκατοντάδες-, ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους.

Περιέργως, ούτε οι δημοσιογράφοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη προθυμία να αποκαλυφτούν τα ονόματα των συναδέλφων τους που ήταν στο payroll. Ακόμα ένα μεγάλο λάθος για ένα επάγγελμα που άξιζε τους καλύτερους.

Με την ευκαιρία, δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι που είναι –και ήταν – στο payroll.

Στο payroll πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών είναι και συγγραφείς.

Δεν πιστεύει κανείς, βέβαια, πως όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς τάσσονται αναφανδόν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης επειδή το πιστεύουν.

Ούτε πιστεύει κανείς πως αυτή η σιωπή που έχει πλακώσει στον «πνευματικό κόσμο» -μετά τη χρεοκοπία της χώρας- είναι τυχαία.

Ο «πνευματικός κόσμος» της Ελλάδας είναι βαθύτατα υλικός. Και βαθύτατα εξαγορασμένος. Για την ακρίβεια, ξεπουλημένος.

Επίσης, δεν πιστεύει κανείς πως οι Έλληνες συγγραφείς –με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις- ζουν από τις πωλήσεις των βιβλίων τους. Εδώ γελάμε. Δυνατά.

Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες συγγραφείς που είναι στο payroll; Θα τους δείτε στα κανάλια δίπλα σε κομψευόμενους «αριστερούς» δημοσιογράφους που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη και έκαναν εισοδισμό στα ΜΜΕ των νταβατζήδων για να ανατρέψουν το σύστημα από μέσα.

Θαυμάστε τους. Είναι οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες.

(Ο τίτλος του κειμένου είναι από το βιβλίο «Το ποδήλατο του Λεονάρντο» του Paco Ignacio Taibo II.)

3. Έτσι κάνουν όλοι      28/05/2010

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρίστο Βερελή, η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς, αλλά και δημοσιογράφους. Εντάξει, δεν είχαμε καμιά αμφιβολία περί αυτού, αλλά μήπως θα μπορούσαμε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι;

Θα περίμενε κάποιος πως η δήλωση του κ. Βερελή περί δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens θα έκανε έξαλλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα ζητούσαν να ανακοινωθεί η λίστα με τα ονόματα, για να μην πέφτει η ρετσινιά σε όλον τον δημοσιογραφικό κλάδο.

Κανένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης δεν αντέδρασε στη δήλωση του κ. Βερελή. Ούτε ένας. Βλέπετε, δεν είναι μόνο η Siemens που έχει δημοσιογράφους στο payroll της – υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι στο payroll πολυεθνικών εταιρειών, πολιτικών, επιχειρηματιών, πρεσβειών και πολλών άλλων. Αν δημοσιευτούν τα ονόματα αυτών που …χαρτζιλίκωνε η Siemens, μπορεί να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν οι τηλεδημοσιογράφοι να κατακρίνουν τον Τάσο Μαντέλη -ο οποίος παραδέχτηκε πως τα έπιανε- αλλά, από την άλλη, να μην έχουν καμία πρόθεση να μάθουν ποιοι είναι οι συνάδελφοί τους που χρηματίζονταν από τη Siemens.

Συγγνώμη, αλλά αυτό λέγεται «διπλή ηθική». Ή ζητήστε τη λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων που τα έπιαναν από τη Siemens ή σταματήστε να κατηγορείτε τον Τάσο Μαντέλη. Δεν μπορεί να είστε τόσο αναίσθητοι από τη μια και τόσο ευαίσθητοι από την άλλη.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά πολιτικοί και τηλεδημοσιογράφοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από την παραδοχή του Τάσου Μαντέλη ότι τα έπιανε. Δεν τους σοκάρει ότι τα έπιανε –αυτό το ήξεραν, γιατί τα πιάνουν κι αυτοί-, αλλά τους σοκάρει το ότι παραδέχτηκε πως τα έπιανε.

Φανταστείτε δηλαδή τι θα συνέβαινε αν παραδεχόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος πως έχει πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια από μίζες (το όνομα του Τσοχατζόπουλου είναι εντελώς τυχαίο – μου ήρθε στο μυαλό, επειδή είναι γείτονάς μου και διαπιστώνω καθημερινά πως αποχώρησε πάμφτωχος από την πολιτική).

(Αλήθεια, ο Παύλος Τσίμας πού εξαφανίστηκε τώρα που το πρώτο θέμα στις ειδήσεις είναι οι χορηγίες της Siemens; Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του…)

http://pitsirikos.net/2014/08στο-σπίτι-του-κρεμασμένου-δεν-μιλάνε-γ/

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP