2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας: 24 ψέματα που διακινούν οι ΗΠΑ για την COVID-19

Αντι-ΛΜΑΤ | Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 | | | | | | | | | |

Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας: 24 ψέματα που διακινούν οι ΗΠΑ για την COVID-19
Σημείωση σύνταξης: Το άρθρο ανασύρθηκε από κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων, μεταφράστηκε και δημοσιεύεται για να παρουσιάσει το λόγο αφού τα δυτικά μέσα παρουσίασαν τον αντίλογο...
*Για τη φτωχή μετάφραση ευθύνεται ο σύντροφος Μάο που δεν διέδωσε τα κινέζικα!
Τα ψέματα και τα γεγονότα που σχετίζονται με την Κίνα σχετικά με τη νέα επιδημία στεφανιαίας πνευμονίας
2020-05-09
 Πρόσφατα, ορισμένοι πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διατυπώσει κάθε είδους απίστευτα ψέματα για να εκτρέψουν την εγχώρια αναζήτηση στη νέα επιδημία της στεφανιαίας πνευμονίας.
  Αλλά, όπως είπε ο Λίνκολν: "Μπορείτε να εξαπατήσετε μερικούς ανθρώπους κάποια στιγμή ή μπορείτε να εξαπατήσετε όλους τους ανθρώπους για μια χρονική περίοδο, αλλά δεν μπορείτε να εξαπατήσετε όλους τους ανθρώπους γι απάντα."
  Τα ψέματα σταματούν στην αλήθεια και μιλάμε με γεγονότα.
  Στο μέλλον, όσο εμφανίζονται νέα ψέματα, θα συνεχίσουμε να λέμε στον κόσμο την αλήθεια.

  Ψέμα 1 : Ο νέος ιός της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας είναι ο «κινεζικός ιός» ή ο «ιός Wuhan».

  Γεγονός : Ο ΠΟΥ ορίζει ότι η ονομασία ιών δεν πρέπει να συνδέεται με συγκεκριμένες χώρες ή περιοχές.

 ◆ Με βάση έναν βαθύ προβληματισμό σχετικά με τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την ονομασία επιδημικών παθήσεων στην ιστορία, ειδικά τον τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο της ονομασίας του «Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής» το 2012, στις 8 Μαΐου 2015 ο WHO, ο ΟΙΕ, ο FAO και τα Ηνωμένα Έθνη ανέπτυξαν από κοινού τις "Αρχές πρακτικής για την ονομασία ιών", η οποία ορίζει σαφώς ότι οι γεωγραφικές ονομασίες, τα ονόματα, τα ζώα ή τα είδη τροφίμων πρέπει να αποφεύγονται σε ονόματα ασθενειών, που περιλαμβάνουν πολιτισμό, πληθυσμό, βιομηχανία ή εργασία (όπως λεγεώνες) και εκείνα που μπορούν να προκαλέσουν υπερβολικό πανικό. Ορολογία.
 ◆ Σύμφωνα με τις οδηγίες για την ονομασία ιών του 2015 και την παγκόσμια πρακτική δημόσιας υγείας, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε στις 11 Φεβρουαρίου 2020 ότι η νέα πνευμονία που έχει προκληθεί από κοροναϊό θα ονομάζεται επίσημα "νόσος κοραναϊού 2019" (COVID-19).
 ◆ Το βρετανικό περιοδικό "Φύση" εξέδωσε τρία περιοδικά τον Απρίλιο, ζητώντας συγγνώμη για τη λανθασμένη σύνδεση του νέου κορανοϊού με το Wuhan και την Κίνα και ζητώντας τον άμεσο τερματισμό του στιγματισμού του νέου κοροναϊού για να αποφευχθούν ανεύθυνες συμπεριφορές που συνδέουν τον ιό με συγκεκριμένες τοποθεσίες .
 ◆ Οι New York Times, ABC, BBC και άλλα κύρια δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι Ασιάτες Αμερικανοί αντιμετώπισαν σοβαρή ξενοφοβία και επανειλημμένα παρενοχλήθηκαν και δέχτηκαν επίθεση από φυλετικές διακρίσεις λόγω της ακατάλληλης σύνδεσης ασιατικών ομάδων με τον ιό του New Corona.

  Ψέμα 2 : Το Wuhan είναι η πηγή του ιού.

  Γεγονός : Αν και αναφέρθηκε το Γουχάν ως αρχή της επιδημίας, δεν ήταν η πηγή του ιού. Η πηγή του νέου κορωνοϊού δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Η ανίχνευση ιών είναι ένα σοβαρό επιστημονικό πρόβλημα και πρέπει να βασίζεται στην επιστήμη και να μελετάται από επιστήμονες και ιατρικούς εμπειρογνώμονες.

 ◆ Ο τόπος όπου το αρχικό κρούσμα αναφέρθηκε στην ιστορία συχνά δεν είναι η πηγή του ιού. Για παράδειγμα, η περίπτωση λοίμωξης από τον ιό HIV αρχικά αναφέρθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η προέλευση μπορεί να μην είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η ισπανική γρίπη δεν ξεκίνησε στην Ισπανία.
 ◆ Η ανίχνευση ιών είναι ένα επιστημονικό ζήτημα και ο κύριος σκοπός της είναι να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων επιδημιών από το να βλάψει την ανθρώπινη κοινωνία. Προς το παρόν, επιστήμονες από όλο τον κόσμο διεξάγουν έρευνα σχετικά με την πηγή του ιού και έχουν υποβάλει πολλές ακαδημαϊκές απόψεις σχετικά με την πηγή του νέου κορωνοϊού. Οι Κινέζοι επιστήμονες διεξάγουν επίσης σοβαρές σχετικές έρευνες για να παρέχουν μια επιστημονική βάση για την εύρεση της προέλευσης του νέου κορωνοϊού το συντομότερο δυνατό και για τη στοχευμένη πρόληψη και έλεγχο.
 ◆ Στις 24 Ιανουαρίου, το έγκυρο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "The Lancet" δημοσίευσε μελέτη των Cao Bin, διευθυντή του Τμήματος Ιατρικής Αναπνευστικής και Κρίσιμης Φροντίδας του Νοσοκομείου Φιλίας Κίνας-Ιαπωνίας, Huang Zhaolin, αναπληρωτής διευθυντής και επικεφαλής ιατρός του Νοσοκομείου Wuhan Jinyintan και Κέντρο Κλινικής Έρευνας για τις Λοιμώδεις Νόσους, Νοσοκομείο του Πεκίνου Ditan Ο καθηγητής Li Xingwang, ο καθηγητής Ren Lili του Ινστιτούτου Παθογόνων Βιολογίας, η Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών και ο Zhao Jianping, διευθυντής του Τμήματος Αναπνευστικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Wuhan Tongji ως συν-συγγραφείς. Η μελέτη ανέλυσε αναδρομικά την πρώτη παρτίδα 41 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέων μολύνσεων κορωνοϊού που γίνονται δεκτές στο Wuhan από τις 16 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 2 Ιανουαρίου 2020. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι από τις πρώτες 41 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, 27 είχαν βρεθεί στην αγορά θαλασσινών της Νότιας Κίνας και 14 δεν είχαν ιστορικό έκθεσης στην αγορά θαλασσινών της Νότιας Κίνας. Η ημερομηνία έναρξης του πρώτου επιβεβαιωμένου ασθενούς ήταν η 1η Δεκεμβρίου 2019 και κανένα από τα μέλη της οικογένειάς του δεν έδειξε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα. Ο ασθενής δεν είχε ιστορικό έκθεσης στην αγορά θαλασσινών της Νότιας Κίνας και δεν βρέθηκαν επιδημιολογικοί δεσμοί μεταξύ μεταγενέστερων περιπτώσεων.
 ◆ Οι ιοί είναι ο κοινός εχθρός όλης της ανθρωπότητας και μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Η επιδημία είναι μια φυσική καταστροφή, όχι μια ανθρώπινη καταστροφή. Η προέλευση του ιού και της επιδημίας είναι επίσης το θύμα, όχι ο δράστης, είναι άδικο και απαράδεκτο να κατηγορούμε και να κατηγορούμαστε.
 ◆ Την 1η Μαΐου, ο Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η έρευνα για την πηγή του ιού πρέπει να είναι «επικεντρωμένη στην επιστήμη» και να αφήσει τους επιστήμονες να ηγηθούν. Ο ΠΟΥ δεν έχει λάβει δεδομένα ή συγκεκριμένα στοιχεία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την προέλευση του νέου κορωνοϊού.
 ◆ Ο δήμαρχος Michael Melham του Belleville, New Jersey, ΗΠΑ δήλωσε ότι είχε μολυνθεί με το νέο coronavirus τον Νοέμβριο του 2019 και τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν επίσης ότι είχε ήδη αντισώματα στο νέο coronavirus, το οποίο ήταν το πρώτο New Corona που αναφέρθηκε στις 20 Ιανουαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ήταν γνωστά περισσότερο από 2 μήνες νωρίτερα.
 ◆ Στις 6 Μαΐου, το "USA Today" ανέφερε ότι 171 ασθενείς με Νέα Στεφανιαία Πνευμονία στη Φλόριντα των ΗΠΑ είχαν συγγενή συμπτώματα ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και κανείς δεν είχε καμία ταξιδιωτική εμπειρία στην Κίνα, κάτι που ήταν κάτι παραπάνω από την πρώτη επίσημη αναφορά της Νέας Στεφανιαίας Πνευμονίας στην πολιτεία Η υπόθεση εμφανίστηκε αρκετούς μήνες νωρίτερα.
 ◆ Στις 3 Μαΐου, το ιατρικό περιοδικό International Journal of Antibacterial Agents δημοσίευσε μια ενημέρωση με τίτλο "New Coronavirus κυκλοφόρησε στη Γαλλία στα τέλη Δεκεμβρίου 2019". Οι ερευνητές επέλεξαν 14 περιπτώσεις μονάδας εντατικής θεραπείας της νόσου της γρίπης (ILI) από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 16 Ιανουαρίου 2020 και επανεξέτασαν το νέο νουκλεϊκό οξύ κορωνοϊού από τις 6 έως τις 9 Απριλίου και βρήκαν έναν άνδρα 42 ετών. Τα δείγματα ήταν θετικά. Η υπόθεση δεν σχετίζεται με την Κίνα και δεν υπάρχει ιστορικό ξένων ταξιδιών πριν από την έναρξη, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο νέος coronavirus έχει εξαπλωθεί στη Γαλλία στα τέλη Δεκεμβρίου 2019.

  Ψέμα 3 : Ο νέος ιός στεφάνης δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας του Ιού Wuhan.

  Γεγονός : Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κοροναϊός προέρχεται από τη φύση και όχι τεχνητά.

 ◆ Στις 30 Ιανουαρίου, το βρετανικό έγκυρο ιατρικό περιοδικό "The Lancet" δημοσίευσε ένα άρθρο από μια ερευνητική ομάδα από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Υπενθυμίστηκε ότι το συμπέρασμα συνήχθη μέσω επαναγενετικής ανάλυσης 10 ακολουθιών γονιδιώματος 2019-nCoV 9 διαγνωσμένων ασθενών στο Wuhan της Κίνας. Ο νεοκορωνοϊός είναι ένας νέος τύπος μολυσματικού ανθρώπινου κορωνοϊού. Σε σύγκριση με τον ιό SARS και τον κορανοϊό MERS, ο νέος ιούς κορωνοϊού σχετίζεται στενά με δύο σοβαρά οξεία αναπνευστικά σύνδρομα που προέρχονται από νυχτερίδες. Αυτό υποδηλώνει ότι οι νυχτερίδες μπορεί να είναι ο αρχικός ξενιστής αυτού του ιού.
 ◆ 27 διεθνώς διάσημοι ιατροί εμπειρογνώμονες από 8 διαφορετικές χώρες εξέδωσαν κοινή δήλωση στις 19 Φεβρουαρίου στο The Lancet, αναφέροντας ότι ερευνητές από όλο τον κόσμο έχουν αναλύσει ολόκληρο το γονιδίωμα του νέου κορωνοϊού και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα δημοσίως. Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν συντριπτικά ότι ο ιός, όπως και πολλά άλλα νέα παθογόνα, προέρχεται από άγρια ​​ζώα.
 ◆ Πέντε γνωστοί μελετητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Αυστραλία έγραψαν στο "Nature-Medical" στις 17 Μαρτίου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο νέος κορωνοϊός κατασκευάζεται στο εργαστήριο ή έχει σχεδιαστεί με άλλους τρόπους.
 ◆ Στις 26 Μαρτίου, ο Collins, πρόεδρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, ανάρτησε μια δημοσίευση σε ιστολόγιο που ανέφερε ότι ο ιός δημιουργήθηκε φυσικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο νέος κορωνοϊός δεν έχει την κύρια δομή του ιού που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν, οπότε δεν δημιουργήθηκε από ανθρώπους. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός ιού νυχτερίδας και άλλου ιού που μεταφέρεται από παγκολίνο. Επομένως, ο νέος κορωνοϊός δεν είναι εργαστηριακή λειτουργία, ή προϊόν.
 ◆ Ο Fradra Shayb, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 21 Απριλίου ότι όλα τα υπάρχοντα στοιχεία έδειξαν ότι ο νέος κορωνοϊός προέρχεται από ζώα, αντί να μετασχηματίζεται ή να δημιουργείται από εργαστήρια ή άλλα μέρη. Ο ιός είναι πιθανό να πετύχει διάδοση από νυχτερίδες, αλλά πώς εξαπλώνεται από νυχτερίδες στον άνθρωπο μένει να ανακαλυφθεί.
 ◆ Στις 30 Απριλίου, ο επίσημος ιστότοπος του Γραφείου του Εθνικού Διευθυντή Εθνικής Νοημοσύνης εξέδωσε δήλωση που ανέφερε ότι η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ συμφώνησε με την ευρεία συναίνεση της επιστημονικής κοινότητας ότι ο νέος κορωνοϊός δεν είναι τεχνητός ή γενετικά τροποποιημένος.
 ◆ Την 1η Μαΐου, ο Michael Ryan, επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία του ΠΟΥ, δήλωσε ότι πολλοί επιστήμονες έχουν μελετήσει τη γονιδιακή ακολουθία του ιού της Νέας Στεφανιαίας Πνευμονίας και είναι πεπεισμένοι ότι ο ιός της Νέας Στεφανιαίας Πνευμονίας προέρχεται από τη φύση.
 ◆ Ο Δρ. Γκάο Λι, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα, δήλωσε στις 5 Μαΐου ότι όλες οι υπάρχουσες ενδείξεις μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από ζώα στη φύση και δεν κατασκευάζεται ή συντίθεται τεχνητά. Πολλοί ερευνητές έχουν μελετήσει τα γονιδιωματικά χαρακτηριστικά του ιού και διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι ο ιός προήλθε στο εργαστήριο.
 ◆ Η εβδομαδιαία «Modern Value» των Γαλλικών Ειδήσεων ανέφερε ότι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών δήλωσαν ότι είναι απολύτως βέβαιο ότι ο νέος ιός στεφάνης δεν είχε διαρρεύσει από το εργαστήριο Wuhan P4.

  Ψέμα 4: Το ξέσπασμα της νέας στεφανιαίας πνευμονίας προκλήθηκε από τυχαία διαρροή από το Ινστιτούτο Ερευνών του ιού Γουχάν.

  Γεγονός : Το εργαστήριο P4 του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Ιό Wuhan είναι ένα έργο συνεργασίας Κινέζικης-Γαλλικής κυβέρνησης. Το ινστιτούτο δεν έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να κατασκευάζει νέους ιούς κορωνοϊούς και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ινστιτούτο έχει παρουσιάσει διαρροές παθογόνων ή μολύνσεις προσωπικού.

 ◆ Το εργαστήριο P4 του Ινστιτούτου Έρευνας Ιών της Γουχάν είναι ένα έργο συνεργασίας Κινέζικης-Γαλλικής κυβέρνησης. Ακολουθεί αυστηρά τα διεθνή πρότυπα από το σχεδιασμό, την κατασκευή έως τη διαχείριση και διαθέτει αυστηρές προστατευτικές εγκαταστάσεις και μέτρα Όλο το εργαστήριο πρέπει να περάσει την αξιολόγηση για να αποκτήσει προσόντα. Η πρώτη ομάδα πειραματικού προσωπικού εκπαιδεύτηκε σε εργαστήρια P4 στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός δοκιμάζονται κάθε χρόνο από έναν τρίτο οργανισμό αναγνωρισμένο από το κράτος και μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί μόνο μετά την αποδοχή.
 ◆ Το Ινστιτούτο Ερευνών Ιών της Γουχάν επέμεινε πάντα στην έγκαιρη και ανοιχτή ανταλλαγή πληροφοριών επιστημονικής έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής δεδομένων, των δημοσιεύσεων, της συμμετοχής σε συνέδρια και της επιστημονικής επικοινωνίας. Κατά το παρελθόν έτος, το Ινστιτούτο Ερευνών Ιών της Γουχάν έχει δεχτεί περισσότερους από 70 ξένους μελετητές από όλο τον κόσμο. Ως ένα από τα δεκάδες εργαστήρια P4 του ίδιου βαθμού που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, το Ινστιτούτο Ερευνών Ιών της Γουχάν ακολουθούσε πάντοτε τη διεθνή ανάπτυξη, τηρώντας τις αρχές του ανοίγματος και της διαφάνειας στις εγχώριες και ξένες χώρες και συνεργάζεται ενεργά και ρεαλιστικά και επικοινωνεί με χώρες σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών "2019 New Corona Virus Information Database" που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Ιών της Γουχάν έχει μέχρι στιγμής προσπελαστεί περισσότερες από 600.000 φορές και έχει ληφθεί περισσότερες από 21 εκατομμύρια φορές.
 ◆ Το εργαστήριο βιοασφάλειας υψηλού επιπέδου του Ινστιτούτο Ερευνών Ιών της Γουχάν βρίσκεται σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση λειτουργίας. Στις 27 Δεκεμβρίου 2019, η τοπική κυβέρνηση της Κίνας έλαβε την έκθεση επιδημίας για πρώτη φορά. Πριν λάβει την πρώτη παρτίδα δοκιμαστικών δειγμάτων ασθενών με νέα στεφανιαία πνευμονία στις 30 Δεκεμβρίου, δεν υπήρχε νέος κορωνοϊός στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Ερευνών για Ιούς της Wuhan. Μέχρι τώρα, κανείς στο ινστιτούτο δεν έχει προσβληθεί από τη νέα στεφανιαία πνευμονία.
 ◆ Στα μέσα Απριλίου, το γραφείο του Γάλλου Προέδρου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι υπήρχε σχέση μεταξύ του εργαστηρίου P4 του Ινστιτούτου Ερευνών για τους Ιούς Wuhan και της νέας επιδημίας στεφανιαίας πνευμονίας.
 ◆ Πρόσφατα, το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο δημοσίευσε στον ιστότοπό του ότι σύμφωνα με την έκθεση ανάλυσης πολλών κορυφαίων ερευνητών ιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σχεδόν αδύνατο ότι ο νέος κορωνοϊός προκαλείται από εργαστηριακό ατύχημα από την Κίνα ή οπουδήποτε, αλλά το ίδιο ισχύει και για άλλους κορωνοϊούς.
 ◆Ο Ντάσακ, πρόεδρος της Συμμαχίας Οικολογικής Υγείας των ΗΠΑ και εμπειρογνώμονας ιών που συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ερευνών για τους Ιούς του Γουχάν για 15 χρόνια, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN στις 26 Απριλίου ότι το Εργαστήριο ιών του Γουχάν δεν είχε ακόμη καμιά νέα στεφανιαία πνευμονία. Από το ξέσπασμα του ιού, βρέθηκαν μόνο στενοί συγγενείς του ιού και όχι ο ίδιος, οπότε είναι αδύνατο για τον ιό να προέρχεται από το εργαστήριο Wuhan.
 ◆ Το περιοδικό National Geographic, που δημοσιεύθηκε στις 4 Μαΐου, δημοσίευσε συνέντευξη με τον Fuch, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, λέγοντας ότι ο Fuch είπε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία έδειξαν ότι ο νέος κορωνοϊός δεν προήλθε από κινεζικό εργαστήριο. Παρατηρώντας την εξέλιξη του ιού στο σώμα των νυχτερίδων και συνθέτοντας την τρέχουσα κατάσταση, φαίνεται ότι ο ιός δεν μπορεί να είναι τεχνητός ή σκόπιμα. Είναι μεταλλαγμένοι στη φύση και στη συνέχεια σε κάθε είδος. Με βάση τα παραπάνω, δεν υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι η πηγή του ιού δεν προήλθε από τη φύση αλλά διέρρευσε από ένα κινεζικό εργαστήριο.
 ◆ Οι Βρετανικοί "Independent News" ανέφεραν ότι ο Βρετανός υπουργός Υγείας Χάνκοκ είπε σε συνέντευξή του στο British Sky TV στις 6 Μαΐου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτός (νέος κορωνοϊός) είναι τεχνητός κορωνοϊός. Δεν έχουμε δει καμία ένδειξη αυτής της σύνδεσης (εργαστήριο ιών και Wuhan).
 ◆ Στις 24 Απριλίου, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ανακοίνωσαν τον τερματισμό του συνεργατικού ερευνητικού έργου σχετικά με τους κινδύνους των ιών νυχτερίδων που πραγματοποιήθηκαν από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ecological Health Alliance και το Ινστιτούτο Ερευνών του ιού Wuhan, και όλα τα κεφάλαια ανακτήθηκαν. Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Απριλίου, ο Τραμπ ζήτησε την ακύρωση όλων των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το Ινστιτούτο Ερευνών για τους Ιούς του Γουχάν λόγω του ιού «εργαστηριακών διαρροών». Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας το έκαναν μόνο επτά ημέρες αργότερα. Μια απόφαση που προκάλεσε εκτεταμένη αμφιβολία και κριτική από την αμερικανική επιστημονική κοινότητα. Ο Gerald Kush, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Νέων Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και ο Dennis Carroll, επικεφαλής του Global Genus Genome Project, επεσήμαναν ότι αυτή η κίνηση αποτελεί ένα φοβερό προηγούμενο και είναι η χειρότερη πρακτική της πολιτικής παρέμβασης στην επιστήμη. Η κυβέρνηση Trump βλάπτει πραγματικά τη σημαντική επιστημονική έρευνα για χάρη φτηνών πολιτικών οφελών.

  Ψέμα 5 : Η Κίνα θα μπορούσε να ελέγξει τον ιό στο Γουχάν, αλλά επέτρεψε σε μεγάλο αριθμό Κινέζων να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και σε άλλα μέρη για να διαδώσουν τον ιό στον κόσμο.

  Γεγονός : Η Κίνα έχει υιοθετήσει τα πιο αυστηρά μέτρα πρόληψης και ελέγχου στο συντομότερο χρονικό διάστημα και έχει ελέγξει κυρίως την επιδημία στο Γουχάν. Οι στατιστικές δείχνουν ότι υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις που εξάγονται από την Κίνα.

 ◆ Η κινεζική κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως τα πιο ολοκληρωμένα, αυστηρά και ενδελεχή μέτρα πρόληψης και ελέγχου για να διακόψει αποτελεσματικά την αλυσίδα μετάδοσης ιών. Η έρευνα του περιοδικού "Science" εκτιμά ότι τα παραπάνω μέτρα έχουν μειώσει τη μόλυνση της Κίνας κατά περισσότερο από 700.000.
 ◆ Στις 23 Ιανουαρίου, η Κίνα έκλεισε προσωρινά τις οδούς αναχώρησης. Από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου, η Γουχάν δεν είχε εμπορικές πτήσεις και κανένα τρένο δεν έφυγε από το Χαν. Ήταν αδύνατο για τους κατοίκους του Γουχάν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
 ◆ Στις 23 Ιανουαρίου, όταν το Γουχάν "έκλεισε την πόλη", υπήρχε μόνο μία δημόσια επιβεβαιωμένη υπόθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν τα σύνορα σε όλους τους Κινέζους πολίτες και αλλοδαπούς που είχαν επισκεφτεί την Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες στις 2 Φεβρουαρίου, οι επίσημες στατιστικές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν μόνο 8 περιπτώσεις. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 13 Μαρτίου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων που ανακοινώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 1.896. Στις 8 Απριλίου, όταν η Κίνα χαλάρωσε τα μέτρα της «κλειστής πόλης» στο Γουχάν, ανακοινώθηκαν 400.000 επιβεβαιωμένες υποθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προς το παρόν, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δημοσιεύθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε τα 1,2 εκατομμύρια και ο αριθμός των θανάτων έχει φτάσει τους 70.000. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων που δημοσιεύθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαινόταν από 1 έως 1 εκατομμύριο άτομα σε λιγότερο από 100 ημέρες.
 ◆ Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κόμο είπε ότι έρευνα από το Πανεπιστήμιο Northeastern έδειξε ότι το πρώτο νέο στέλεχος coronavirus στην πολιτεία δεν προέρχεται από την Κίνα. Οι New York Times ανέφεραν Αμερικανούς εμπειρογνώμονες σε έρευνα για να επιβεβαιώσουν ότι η κύρια πηγή της επιδημίας της Νέας Υόρκης δεν ήταν η Ασία.
 ◆ Οι στατιστικές επιδημίας αρκετών μεγάλων επαρχιών στον Καναδά δείχνουν ότι ο ιός εισήχθη στον Καναδά από Αμερικανούς ταξιδιώτες. Μελέτη του Ινστιτούτου Pasteur στη Γαλλία διαπίστωσε ότι η πηγή των ιογενών στελεχών που εξαπλώθηκαν στη Γαλλία είναι άγνωστη. Καμία από τις ρωσικές περιπτώσεις εισαγωγής δεν προήλθε από την Κίνα. Τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας δείχνουν ότι το ποσοστό των εισαγόμενων περιπτώσεων από τη Βορειοανατολική Ασία είναι εξαιρετικά μικρό. Η Σιγκαπούρη εισήγαγε λιγότερο από το 1/10 των περιπτώσεων που εισήχθησαν από την Κίνα. Το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων στην Ιαπωνία δήλωσε ότι η επιδημία που εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία μετά τον Μάρτιο δεν προήλθε από την Κίνα.

  Ψέμα 6 : Οι Κινέζοι τρώνε νυχτερίδες και κολλούν το νέο κορωνοϊό.

  Γεγονός : Οι νυχτερίδες δεν ήταν ποτέ κινέζικο φαγητό.

 ◆ Το βίντεο μιας κινέζας γυναίκας που δείχνει συνταγή σούπας νυχτερίδας που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο δημιουργήθηκε το 2016 και ανεβάστηκε στα κοινωνικά μέσα. Το βίντεο γυρίστηκε σε ένα μικρό νησί του Ειρηνικού, όπου ο ξεναγός και η ομάδα της ηχογράφησαν ένα ταξιδιωτικό σόου και δοκίμασαν τοπική σούπα νυχτερίδας.
 ◆ Οι νυχτερίδες δεν είναι ποτέ κινέζικο φαγητό. Στο αρχικό στάδιο της επιδημίας, οι νυχτερίδες δεν πωλήθηκαν στην αγορά θαλασσινών της Νότιας Κίνας στο Γουχάν, όπου βρέθηκαν ιοί να εξαπλώνονται.

  Ψέμα 7 : Το άνοιγμα της αγοράς άγριας ζωής από την Κίνα θα πρέπει να κλείσει αμέσως όλη την «αγορά υγρού».

  Γεγονός : Η λεγόμενη "αγορά υγρών αγαθών άγριων ζώων" δεν υπάρχει στην Κίνα. Η Κίνα έχει νομοθεσία για την απαγόρευση του παράνομου κυνηγιού και εμπορίας άγριων ζώων.

 ◆ Η Κίνα εξέδωσε τη Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου στις 24 Φεβρουαρίου 2020, «Αποφάσεις για την ολοκληρωμένη απαγόρευση του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής, την εξάλειψη της κατάχρησης άγριων ζώων και την αποτελεσματική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων». Σκοπός ένα σύστημα για κυνήγι, εμπόριο και μεταφορά χερσαίων άγριων ζώων. Το WWF εκτιμά την απόφαση.
 ◆ Είναι παράνομη η πώληση άγριων ζώων στην Κίνα. Μόλις βρεθεί, θα απαγορευτεί και θα τιμωρηθεί από το νόμο.
 ◆ Δεν υπάρχει η λεγόμενη "αγορά υγρών αγαθών άγριων ζώων" στην Κίνα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει "υγρή αγορά" στην Κίνα. Οι άνθρωποι συχνά μιλάνε για τις αγορές των αγροτών και των αγορών ζώντων πουλερικών και θαλασσινών. Αυτό το είδος αγοράς πουλάει φρέσκο ​​ψάρι, κρέας, λαχανικά, θαλασσινά και άλλα αγροτικά και παράγωγα προϊόντα. Υπάρχουν επίσης μερικές αγορές που πωλούν ζώντα πουλερικά, τα οποία δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τις αγορές ψαριών και οπωροκηπευτικών στις δυτικές χώρες. Αυτό το είδος αγοράς υπάρχει όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε πολλές χώρες, και σχετίζεται στενά με τη ζωή των ντόπιων. Το διεθνές δίκαιο δεν περιορίζει τη δημιουργία και τη λειτουργία τέτοιων αγορών. Είναι η προαναφερθείσα παραδοσιακή αγορά αγροτών που η Wuhan άνοιξε ξανά.
 ◆ Η έρευνα δείχνει ότι ο νέος κορωνοϊός έχει πολύ χαμηλή ομοιότητα με τον γνωστό κορωνοϊό ζώων και πουλερικών. Με βάση την παραπάνω επιστημονική κρίση και λαμβάνοντας υπόψη ότι η αγορά ζώντων πουλερικών και θαλασσινών σχετίζεται στενά με τη ζωή των ανθρώπων, η Κίνα επιτρέπει στις περιοχές να ανοίξουν υπό όρους την αγορά εμπορίας ζώντων πουλερικών και θαλασσινών υπό την προϋπόθεση της διασφάλισης καλής πρόληψης και ελέγχου. Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στο ζήτημα της πρόληψης της επιδημίας. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, οι αρμόδιες κινεζικές υπηρεσίες και οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει μια σειρά πολύ αυστηρών μέτρων για την ενίσχυση της διαχείρισης της αγοράς ζώντων πουλερικών και θαλασσινών, συμπαγείς αρμοδιότητες τοπικής αυτοδιοίκησης, ευθύνες της αγοράς και ευθύνες των εμπόρων. Εφαρμογή ενός αυστηρού συστήματος πρόληψης επιδημιών για την αγορά ζώντων πουλερικών και θαλασσινών. Τα σχετικά τμήματα θα εφαρμόσουν επίσης δοκιμές καραντίνας σε ζώντα πουλερικά και θαλασσινά σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου για την πρόληψη της επιδημίας των ζώων και θα εφαρμόσουν πλήρως διάφορα μέτρα πρόληψης και ελέγχου επιδημιών των ζώων. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση πρόληψης της επιδημίας στην πόλη Wuhan, στην επαρχία Hubei, η αγορά θαλασσινών της Νότιας Κίνας δεν έχει ανοίξει ακόμη.

  Ψέμα 8 : Η Κίνα προσπάθησε αρχικά να καλύψει την επιδημία, καθυστερώντας το χρονοδιάγραμμα της πληροφόρησης και προκαλώντας την εξάπλωση της επιδημίας.

  Γεγονός : Η νέα επιδημία της στεφανιαίας πνευμονίας είναι μια ξαφνική επίθεση από άγνωστους ιούς στον άνθρωπο και χρειάζεται μια διαδικασία για την κατανόηση και την κυριότητά της. Με ανοιχτό, διαφανή και υπεύθυνο τρόπο, η Κίνα δημοσίευσε αμέσως πληροφορίες στον έξω κόσμο.

 ◆ Στις 27 Δεκεμβρίου 2019, ο Δρ Zhang Jixian, διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής Αναπνευστικής και Κρίσιμης Φροντίδας του Νοσοκομείου Ολοκληρωμένης Παραδοσιακής Κινέζικης και Δυτικής Ιατρικής στην επαρχία Hubei, ανέφερε την κατάσταση των τριών περιπτώσεων ανεξήγητων ασθενών με πνευμονία που είδε. Αυτή είναι η πρώτη αναφορά ύποπτων υποθέσεων από τοπικές αρχές στην Κίνα. Την ίδια ημέρα, το Κέντρο Ελέγχου Νόσων του Wuhan διεξήγαγε επιδημιολογική έρευνα και εξέταση ασθενών.
 ◆ Στις 30 Δεκεμβρίου 2019, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας και Τροφίμων του Wuhan εξέδωσε το έγγραφο "Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης σχετικά με την αναφορά της θεραπείας της ανεξήγητης πνευμονίας" και "Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης σχετικά με την καλή θεραπεία της ανεξήγητης πνευμονίας".
 ◆ Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Wuhan εξέδωσε την «Εγκύκλιο για την τρέχουσα κατάσταση της πνευμονίας στην πόλη μας». Την ίδια ημέρα, η Κίνα ενημέρωσε το Γραφείο Αντιπροσώπου του ΠΟΥ στην Κίνα για πληροφορίες σχετικά με περιπτώσεις ανεξήγητης πνευμονίας στο Γουχάν.
 ◆ Στις 3 Ιανουαρίου 2020, η Κίνα άρχισε να αναφέρει στον ΠΟΥ, σε χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και των περιφερειών Χονγκ Κονγκ, Μακάο και Ταϊβάν της Κίνας εγκαίρως και προληπτικά. Από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου, η Κίνα κοινοποίησε στις ΗΠΑ 30 φορές επιδημικές πληροφορίες και μέτρα πρόληψης και ελέγχου.
 ◆ Μετά την πρώτη δημόσια κοινοποίηση της επιδημίας της πνευμονίας στις 31 Δεκεμβρίου 2019, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Wuhan ολοκλήρωσε την αναγνώριση και τον προσδιορισμό αλληλουχίας ιών στις 7 Ιανουαρίου 2020 και κοινοποίησε σχετικά ιογενή γονίδια με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες χώρες στις 11 Ιανουαρίου. Πληροφορίες αλληλουχίας · στις 10 Ιανουαρίου, το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και άλλα επαγγελματικά ιδρύματα ανέπτυξαν αρχικά ένα κιτ δοκιμών και αύξησαν την ανάπτυξη νέων εμβολίων κορωνοϊού και αποτελεσματικών φαρμάκων. Στις 20 Ιανουαρίου, ελήφθη πνευμονία που μολύνθηκε από το νέο κορωνοϊό. Η επιτροπή συμπεριλήφθηκε στη διαχείριση των νόμιμων μολυσματικών ασθενειών · στις 24 Ιανουαρίου, ξεκίνησε επίσημα η νέα λειτουργία άμεσης αναφοράς της νέας στεφανιαίας πνευμονίας.
 ◆ Σε σύγκριση με την αντίδραση της Κίνας στην επιδημία, από τις 3 Ιανουαρίου 2020, η Κίνα ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τις επιδημικές πληροφορίες και στις 13 Μαρτίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ άφησε να περάσουν 70 ημέρες. Ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν τα σύνορα στις 2 Φεβρουαρίου σε όλους τους Κινέζους πολίτες και αλλοδαπούς που ήρθαν στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες, έως τις 13 Μαρτίου οι Ηνωμένες Πολιτείες καθυστέρησαν 40 ημέρες.
 ◆ Την 1η Μαΐου, ο ιστότοπος του CDC δημοσίευσε την έκθεση που γράφτηκε από τον επικεφαλής αναπληρωτή διευθυντή του κέντρου Shu Shute και την «απάντηση CDC στη νέα ομάδα κορωνοϊού», λέγοντας ότι μετά την πρώτη επιβεβαιωμένη υπόθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 21 Ιανουαρίου, η επιδημία φαίνεται να ελέγχθηκε τον Φεβρουάριο, αλλά στη συνέχεια εντατικοποιήθηκε γρήγορα. Παράγοντες όπως η συνεχής εισροή ταξιδιού, συγκεντρώσεις μεγάλης κλίμακας, η εισαγωγή ιών σε χώρους εργασίας υψηλού κινδύνου και πυκνοκατοικημένες περιοχές και η περιορισμένη κλίμακα ανίχνευσης οδήγησαν σε υπολειπόμενη μετάδοση και ασυμπτωματική μετάδοση, η οποία επιτάχυνε την εξάπλωση της επιδημίας των ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο.

  Ψέμα 9 : Για να αποκρύψει τις επιδημικές πληροφορίες, η Κίνα συνέλαβε τον Δρ Li Wenliang, τον «καταγγέλλοντα».

  Γεγονός : Ο Δρ Li Wenliang δεν είναι «καταγγέλλων» και δεν συνελήφθη.

 ◆ Όλες οι χώρες έχουν αυστηρούς κανονισμούς για την επιβεβαίωση των μολυσματικών ασθενειών. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική.
 ◆ Ο νόμος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών έχει αυστηρές διαδικασίες έγκρισης και κανονισμούς για την αναφορά, την επαλήθευση και την απελευθέρωση μολυσματικών ασθενειών.
 ◆ Ο Δρ αναπνευστικής και κρίσιμης περίθαλψης Zhang Jixian ήταν το πρώτο άτομο που ανέφερε μια επιδημία και επαινέθηκε για αυτό.
 ◆ Το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2019 (3 ​​ημέρες αφότου ο Δρ Zhang Jixian ανέφερε ύποπτες περιπτώσεις και μια μέρα πριν το Wuhan εκδώσει την ειδοποίηση), ο οφθαλμίατρος Li Wenliang διαβίβασε ένα μήνυμα στην ομάδα συμμαθητών WeChat ότι "επιβεβαιώθηκαν 7 περιπτώσεις SARS" και παρακαλούμε να μην τη μεταβιβάσετε. Το στιγμιότυπο οθόνης WeChat εξαπλώθηκε γρήγορα στο Διαδίκτυο προκαλώντας πανικό. Στις 3 Ιανουαρίου 2020, η αστυνομία του Γουχάν του ζήτησε να πάει στο αστυνομικό τμήμα για να μιλήσει και του ζήτησε να σταματήσει να διαδίδει φήμες με τη μορφή μιας προειδοποίησης. Στα μέσα Ιανουαρίου, ο Δρ Li Wenliang δυστυχώς μολύνθηκε και διαγνώστηκε με νέα στεφανιαία πνευμονία στις 31 Ιανουαρίου. Πέθανε από την ασθένεια στις 7 Φεβρουαρίου μετά την αποτυχία της διάσωσης. Εκείνη την ημέρα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας εξέφρασε δημόσια τα συλλυπητήριά της για το θάνατό του. Η Εθνική Εποπτική Επιτροπή αποφάσισε να στείλει μια ομάδα έρευνας στο Γουχάν για να διερευνήσει για τον Δρ Li Wenliang. Στις 19 Μαρτίου, η ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της έρευνας και πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου. Την ίδια ημέρα, το Δημοτικό Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας του Γουχάν κοινοποίησε τα αποτελέσματα της διεκπεραίωσης, πίστευε ότι η υπόθεση κατά του Δρ Zhang Jixian ήταν λανθασμένη κατά την εφαρμογή του νόμου και αποφάσισε να ανακαλέσει την προειδοποίηση.
 ◆ Ο Li Wenliang ήταν καλός γιατρός και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, όχι το λεγόμενο «άτομο κατά του συστήματος». Στις 5 Μαρτίου, του απονεμήθηκε ο τίτλος «Προηγμένο άτομο στην πρόληψη και τον έλεγχο της νέας επιδημίας της στεφανιαίας πνευμονίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» και αξιολογήθηκε ως μάρτυρας στις 2 Απριλίου. Η επισήμανση του Δρ Li Wenliang ως «ήρωα» ή «άτομο αφύπνισης» ενάντια στο σύστημα είναι μια μεγάλη ασέβεια για τον Δρ Li και την οικογένειά του, και μια πολύ ανήθικη πολιτική χειραγώγηση. Στις 28 Απριλίου, η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Συνδέσμου Νεολαίας και η Εθνική Ομοσπονδία Νεολαίας απέδωσαν από κοινού το 24ο "Τέταρτο Μετάλλιο Νεολαίας της Κίνας Μαΐου" για να επαινέσουν τους εξαιρετικούς τυπικούς και υποδειγματικούς εκπροσώπους των νέων. Στον Δρ Li Wenliang απονεμήθηκε μετά το θάνατο "Τέταρτο μετάλλιο της Νεολαίας της Κίνας Μαΐου". Το «Ινστιτούτο Ανεξάρτητων Ερευνών Μέσων» διερεύνησε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αθέμιτα τα σχόλια του Δρ Li Wenliang, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν λογικό τα δυτικά μέσα να περιγράψουν την αντίδραση του Δρ Li Wenliang ως προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης που αποκρύπτει στοιχεία για την επιδημία.

  Ψέμα 10 : Η Κίνα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις μεταδόσεις ιών σε άνθρωπο πολύ αργά, γεγονός που οδήγησε σε ανεπαρκή κατανόηση της ταχύτητας και της θνησιμότητας των ιογενών λοιμώξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο και απέτυχε να λάβει πρώιμες αποφάσεις.

  Γεγονός : Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από την Κίνα και τον ΠΟΥ είναι έγκαιρες και ισχυρές και οι ΗΠΑ γνώριζαν ανέκαθεν τη βλαβερότητα του ιού.

 ◆ Ο προσδιορισμός ότι ένας νέος τύπος ιού μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο απαιτεί μια επιστημονική και αυστηρή διαδικασία επίδειξης. Στις 9 Ιανουαρίου, η κινεζική ομάδα εμπειρογνωμόνων επιβεβαίωσε μέσω των μέσων ενημέρωσης ότι το παθογόνο της υπόθεσης είχε αρχικά προσδιοριστεί να είναι ένας νέος κορωνοϊός. Στις 20 Ιανουαρίου, η ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου της Εθνικής Επιτροπής Υγείας και Υγείας ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης ότι ο νέος ιός corona μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο. Δεν αναφέρθηκαν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την ημέρα. Στις 23 Ιανουαρίου, η «κλειστή πόλη» του Γουχάν με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων ανθρώπων έστειλε ένα ισχυρό προειδοποιητικό μήνυμα στον κόσμο με συγκλονιστικό τρόπο. Μόνο μία περίπτωση αναφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την ημέρα.
 ◆ Στις 22 Ιανουαρίου, η ιστοσελίδα του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι ο νέος ιός της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας ενδέχεται να ενέχει κίνδυνο από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στις 27, ο ΠΟΥ άλλαξε τον παγκόσμιο κίνδυνο της νέας επιδημίας στεφανιαίας πνευμονίας από μεσαίο σε υψηλό, υποδηλώνοντας ότι η επιδημία ενέχει πολύ υψηλό κίνδυνο για την Κίνα και υψηλό κίνδυνο για την περιοχή. Στις 30 Ιανουαρίου, η επιτροπή έκτακτης ανάγκης της ΠΟΥ συγκάλεσε συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι η επιδημία αποτελούσε διεθνή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.
  ◆ Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η πρώτη χώρα που εκκένωσε τα προξενεία της από το Γουχάν και η πρώτη χώρα που κήρυξε ολοκληρωμένους περιορισμούς στην είσοδο Κινέζων πολιτών: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν στις 25 Ιανουαρίου ότι θα κλείσουν το προξενείο τους στο Γουχάν και θα εκκενώσουν το προσωπικό τους. Στις 2 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν τα σύνορά τους σε όλους τους Κινέζους πολίτες και αλλοδαπούς που ήρθαν στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες. Υπήρχαν μόνο 8 δημόσιες υποθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την ημέρα.
 ◆ Μόνο στις αρχές Μαρτίου η αμερικανική κυβέρνηση αναγνώρισε σοβαρά τον κίνδυνο και τη σοβαρότητα της νέας επιδημίας στεφανιαίας πνευμονίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 ◆ Ο Jeffrey Sachs, διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένας διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, δημοσίευσε ένα κριτικό άρθρο που επικρίνει την αβάσιμη και παράλογη λογική της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία της Κίνας για την επιδημία και προκαλώντας σοβαρές συνέπειες. Πιστεύει ότι η άποψη της αμερικανικής κυβέρνησης για την Κίνα ως πηγή του προβλήματος των ΗΠΑ είναι η επανεμφάνιση του Μακαρθισμού, που είναι ένα μεγάλο ψέμα.
 ◆ Οι αρχές της Ταϊβάν δήλωσαν ότι το τμήμα πρόληψης της επιδημίας της Ταϊβάν έστειλε έναν «προειδοποιητικό» νέο ιό στεφάνης «από άνθρωπο σε άνθρωπο» στην ΠΟΥ στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, αλλά ο ΠΟΥ δεν αποκάλυψε αυτές τις πληροφορίες στον κόσμο. Ο επικεφαλής του έργου έκτακτης ανάγκης Μάικλ Ράιαν δήλωσε ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στον ΠΟΥ στις 31 Δεκεμβρίου 2019 δεν ήταν προειδοποίηση, αλλά ζήτησε από τον ΠΟΥ να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άτυπη πνευμονία που ανέφεραν τα ΜΜΕ. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η ιστορία κυκλοφορεί ακόμα.

  Ψέμα 11 : Τα δεδομένα της Κίνας είναι αδιαφανή, με λιγότερες διαγνώσεις και θανάτους και ο πραγματικός αριθμός είναι τουλάχιστον 50 φορές υψηλότερος.

  Γεγονός: Τα δεδομένα της Κίνας είναι εντελώς ανοιχτά και διαφανή και μπορεί να αντέξει το τεστ της ιστορίας.

 ◆ Στις 21 Ιανουαρίου, η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Υγείας της Κίνας άρχισε να δημοσιεύει την επιδημία στην επίσημη ιστοσελίδα και στη νέα πλατφόρμα μέσων της κυβέρνησης την προηγούμενη ημέρα. Από τις 27 Ιανουαρίου, η Κίνα διοργανώνει ημερήσια συνέντευξη τύπου του Κοινού Μηχανισμού Άμυνας και Ελέγχου του Κρατικού Συμβουλίου για να δημοσιεύσει βασικές επιδημικές πληροφορίες και να ανταποκριθεί σε καυτά ζητήματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Σε εθνικό επίπεδο και κατά τη διάρκεια της επιδημικής κατάστασης σε διάφορες επαρχίες, αυτόνομες περιφέρειες και δήμους, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 3.000 συνεντεύξεις τύπου. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ιατρικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες και μελετητές και ασθενείς που έχουν αναρρώσει αντιμετωπίζουν άμεσα την κάμερα.
 ◆ Με βάση τα δικά της επιδημικά δεδομένα, η Κίνα προωθεί συνολικά την επανάληψη της παραγωγής και της προσπάθειας στην εξομάλυνση της πρόληψης και του ελέγχου των επιδημιών και αποκαθιστά την κανονική οικονομική και κοινωνική τάξη. Μετά από 76 ημέρες «κλεισίματος της πόλης» στο Γουχάν, η «απεμπλοκή» από μόνη της εξήγησε πλήρως το πρόβλημα.
 ◆ Τα χαμηλότερα επιβεβαιωμένα και θανατηφόρα περιστατικά στην Κίνα οφείλονται στα έγκαιρα, ολοκληρωμένα, αυστηρότερα και πιο εμπεριστατωμένα μέτρα πρόληψης και ελέγχου που έλαβε η κινεζική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για το κλείσιμο του περάσματος Lihan. Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση του περιοδικού "Science", τα παραπάνω μέτρα έχουν μειώσει τη μόλυνση της Κίνας κατά περισσότερο από 700.000.
 ◆ Η κινεζική κυβέρνηση έδινε πάντα προτεραιότητα στους ανθρώπους και η σωτηρία κάθε ζωής είναι η πρώτη προτεραιότητα. Θα πρέπει να συλλέγεται όσο το δυνατόν περισσότερο και να θεραπεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο για τη μεγιστοποίηση του ποσοστού θεραπείας και τη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας. Μπήκαν σε καραντίνα όλες οι ύποπτες περιπτώσεις και στενές επαφές Αυτά τα μέτρα έκοψαν την αλυσίδα της λοίμωξης, εμπόδισαν την περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας και πέτυχαν συνολικά χαμηλότερα δεδομένα λοίμωξης. Μόνο η επαρχία Χουμπέι έχει θεραπεύσει περισσότερους από 3.600 ασθενείς άνω των 80 ετών, συμπεριλαμβανομένων 7 εκατονταετών.
 ◆ Ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Ταν Ντεσάι είπε στη Γενεύη το απόγευμα της 22ας Ιανουαρίου ότι η Κίνα κοινοποίησε εγκαίρως πληροφορίες σχετικά με την επιδημία του νέου κορωνοϊού και έλαβε αντίστοιχα μέτρα, δείχνοντας αρκετά υψηλό βαθμό διαφάνειας. Σε συνέντευξη με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τον Μάρτιο, ο Bruce Elward, επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για τις επισκέψεις στην Κίνα, είπε σε απάντηση στην ερώτηση των μέσων ενημέρωσης για τα επίσημα δεδομένα της Κίνας: Δεν βλέπω σημάδια χειραγώγησης δεδομένων.
 ◆ Στις 3 Μαρτίου, ο Bruce Elward, ανώτερος σύμβουλος του Γενικού Διευθυντή της ΠΟΥ, δήλωσε σε συνέντευξή του στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης VOX News ότι η Κίνα δεν είχε αποκρύψει τα δεδομένα. Μίλησε με πολλά νοσοκομεία και γιατρούς, και συγκρίνοντας διαφορετικές πηγές δεδομένων, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τα κινεζικά δεδομένα είναι αξιόπιστα.
 ◆ Οι Αμερικανοί και Βρετανοί οικονομολόγοι Christopher Koch και Ken Okamura δημοσίευσαν από κοινού ένα έγγραφο στις 28 Απριλίου. Μελετώντας τα επιδημικά δεδομένα στην Κίνα, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρέθηκαν σε πραγματικό χρόνο επιδημικά στοιχεία στην Κίνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιταλία. Όπως και οι αριθμοί, η διανομή τους είναι σύμφωνη με τον νόμο του Benford και δεν υπάρχει πιθανότητα χειραγώγησης των επιδημικών μορφών.
 ◆ Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ Χριστάκης, ένας από τους συγγραφείς του άρθρου «Η κινητικότητα του πληθυσμού που προωθεί νέους ιούς στην Κίνα» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature», έγραψε στο twitter στις 29 Απριλίου ότι τα αποτελέσματα του άρθρου επιβεβαίωσαν την αναφορά του αριθμού των περιπτώσεων στην Κίνα με ακρίβεια, επειδή οι πληροφορίες που λαμβάνονται από διαφορετικές πηγές (η κίνηση του πληθυσμού που φαίνεται από τις κινητές επικοινωνίες) μπορούν να προβλέψουν τον αριθμό των περιπτώσεων και να ανταποκριθούν στις επιδημιολογικές προσδοκίες.
 ◆ Ο Γκόλι, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα, δήλωσε στις 5 Μαΐου ότι από τις 3 Ιανουαρίου, η ΠΟΥ και η Κίνα συζητούσαν τη σοβαρότητα της επιδημίας, τη δυναμική της μετάδοσης, τη δυνατότητα συνεχούς διαπροσωπικής μετάδοσης, την κλινική πορεία και το αποτέλεσμα της θεραπείας κ.λπ. Το ζήτημα συνέχισε να επικοινωνείται τεχνικά και η διεθνής κοινότητα ενημερώθηκε λεπτομερώς σύμφωνα με τις διατάξεις των Διεθνών Κανονισμών Υγείας.

  Ψέμα 12 : Ο αριθμός των σωστών διαγνώσεων και ο αριθμός των θανάτων στην πόλη Γουχάν δείχνει για άλλη μια φορά ότι η Κίνα έχει καλύψει μεγάλο αριθμό πρώιμων περιπτώσεων.

  Γεγονός : Τα αναθεωρημένα δεδομένα του Wuhan συμμορφώνονται με διεθνώς αποδεκτές πρακτικές και αποδεικνύει απλώς ότι η Κίνα είναι ανοιχτή, διαφανής και υπεύθυνη.

 ◆ Στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του «Νόμου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών», «Κανονισμοί έκτακτης ανάγκης για επείγοντα γεγονότα δημόσιας υγείας», «Κανονισμοί για την εφαρμογή του στατιστικού νόμου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», «Κανονισμοί για την καταχώριση και τη διαχείριση πληροφοριών για τον θάνατο του πληθυσμού (δοκιμή)» Εκδόθηκε εγκύκλιος για την αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κατά 325 και ο σωρευτικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αναθεωρήθηκε σε 50333 · για να αυξηθεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κατά 1.290, ο σωρευτικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων σε 3.869.
 ◆ Η Γουχάν τηρεί τις αρχές του να είναι υπεύθυνη για την ιστορία, για τους ανθρώπους και για τον αποθανόντα, επιμένοντας να αναζητήσει αλήθεια από γεγονότα και να αναθεωρήσει προληπτικά τα σχετικά δεδομένα για τέσσερις λόγους: Πρώτον, η αύξηση των ασθενών στο αρχικό στάδιο της επιδημίας οδήγησε σε έλλειψη ιατρικών πόρων και σοβαρή ανεπαρκή ικανότητα θεραπείας και άρα κάποιος ασθενής δεν εισήχθη στο νοσοκομείο και πέθανε στο σπίτι. Το δεύτερο είναι ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της θεραπείας, το νοσοκομείο είναι υπερφορτωμένο και το ιατρικό προσωπικό είναι απασχολημένο με τη θεραπεία. Τρίτον, λόγω της ταχείας αύξησης των καθορισμένων ιατρικών ιδρυμάτων για τους ασθενείς, υπάρχουν υπουργεία, επαρχιακά, δημοτικά και περιφερειακά νοσοκομεία, καθώς και επιχειρήσεις, ιδιωτικά νοσοκομεία και νοσοκομεία τετραγώνων. Μερικά ιατρικά ιδρύματα δεν μπορούν να συνδεθούν εγκαίρως με το επιδημικό δίκτυο για αποστολή πληροφοριών. Τέταρτον, η καταγραφή ορισμένων περιπτώσεων θανάτου είναι ελλιπής και υπάρχουν περιπτώσεις επανεκθέσεων και αναφορών.
 ◆ Προκειμένου να διασφαλιστεί η ακρίβεια των αναθεωρημένων δεδομένων, η Wuhan City δημιούργησε ειδικά μια ομάδα δεδομένων και επιδημιολογικών ερευνών που σχετίζονται με την επιδημία, αξιοποιώντας πλήρως το σύστημα πληροφοριών για την πρόληψη και τον έλεγχο μεγάλων δεδομένων της πόλης, το σύστημα πληροφοριών κηδείας της πόλης, το νέο σύστημα ιατρικών πληροφοριών της πόλης και Σύστημα ανίχνευσης ιών νουκλεϊκών οξέων City New Coronary Pneumonia, online σύγκριση, deduplication και ολοκλήρωση επιβεβαιωμένων περιπτώσεων και θανάτων κρουσμάτων New Coronary Pneumonia. Offline συλλογή όλων των δεδομένων που σχετίζονται με επιδημικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού, σύμφωνα με πλήρη κάλυψη και χωρίς παράλειψη από κλινικές εξωτερικών ασθενών, νοσοκομεία, καταφύγια, σημεία απομόνωσης, κοινότητες που έχουν προσβληθεί από επιδημία και ειδικοί χώροι όπως φυλακές, συνταξιοδοτικά ιδρύματα και άλλες δικαιοδοσίες υπό τη δικαιοδοσία δημόσιας ασφάλειας, δικαστικών, αστικών υποθέσεων και άλλων τμημάτων, συλλέγουν όλες τις προσωπικές πληροφορίες όλων των περιπτώσεων μέσω ιατρικών ιδρυμάτων, κοινοτικών οδών και αστυνομικών στα λαϊκά εδάφη 3. Η μονάδα και τα μέλη της οικογένειας του ασθενούς ελέγχονται και ελέγχουν κάθε άτομο για να διασφαλίσουν ότι κάθε περίπτωση είναι ακριβής και ότι κάθε στοιχείο είναι αντικειμενικό και αληθινό.
 ◆ Το αναθεωρημένο πρότυπο στατιστικών δεδομένων είναι μια διεθνώς αποδεκτή πρακτική. Η βρετανική κυβέρνηση άρχισε να μετρά τους θανάτους έξω από το νοσοκομείο στις 29 Απριλίου και διόρθωσε ανάλογα τον αριθμό των θανάτων. Η ισπανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στις 17 Απριλίου, απαιτώντας από όλες τις περιφέρειες να ενοποιήσουν τα λογιστικά πρότυπα για την υποβολή εκθέσεων και θα αναθεωρήσουν τις δημοσιευμένες αξίες.

  Ψέμα 13 : Η Κίνα διαδίδει ψευδή νέα σχετικά με την επιδημία.

  Γεγονός : Η ανακοίνωση της Κίνας είναι ανοιχτή και διαφανής, και ορισμένοι πολιτικοί, αντι-κινέζοι μελετητές και μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν απρόσεκτα και δυσφήμησαν την Κίνα. Η Κίνα είναι θύμα ψευδών πληροφοριών.

 ◆ Η κινεζική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για την επιδημία με ανοιχτό, διαφανή και υπεύθυνο τρόπο, μοιράστηκε την εμπειρία πρόληψης και ελέγχου και ξεκίνησε διεθνή συνεργασία, η οποία έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα. Από τις 8 Μαΐου, ο Πρόεδρος Xi Jinping παρευρέθηκε στην Ειδική Διάσκεψη των Ηγετών της G20 για τη Νέα Στεφανιαία Πνευμονία και πραγματοποίησε 49 τηλεφωνικές κλήσεις με ηγέτες 39 χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών · ο πρωθυπουργός Li Keqiang και ηγέτες 11 χωρών και διεθνών οργανισμών 13 φορές Μιλήστε στο τηλέφωνο και παρακολουθήστε την ειδική συνάντηση των ηγετών του ASEAN και της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας (10 + 3) για την καταπολέμηση της νέας επιδημίας πνευμονίας του στέμματος. Ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi πραγματοποίησαν 80 τηλεφωνήματα με υπουργούς Εξωτερικών 48 χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών. Όλα τα μέρη εκτιμούν ιδιαίτερα την ειλικρίνεια της Κίνας να μοιράζεται ευεργετική εμπειρία στον τομέα της πρόληψης και του ελέγχου των επιδημιών με τον κόσμο, και επιβεβαιώνουν ότι η Κίνα έχει συμβάλει σημαντικά στη διεθνή αντι-επιδημική συνεργασία.
 ◆ Στις 27 Απριλίου, ο συντάκτης του "The Lancet" Horton είπε σε συνέντευξή του στο CNN Online ότι όταν η Κίνα έμαθε για τις νέες πληροφορίες για τον ιό της κορώνας, ενημέρωσε αμέσως τον ΠΟΥ στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την κινεζική κυβέρνηση και τον ΠΟΥ! Επειδή έχουν προειδοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διεθνή κοινότητα για τη σοβαρότητα αυτής της παγκόσμιας πανδημίας.
 ◆ Ο 74ος Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών Mohammed-Bandy δήλωσε στην Αιθιοπία κατά την 33η Σύνοδο Κορυφής της ΑΕ ότι η κινεζική υπηρεσία στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε τις λεπτομέρειες της επιδημικής κατάστασης στα Ηνωμένα Έθνη, και η κινεζική κυβέρνηση εξέδωσε έγκαιρα και διαφανή στοιχεία σχετικά με την επιδημία στον εξωτερικό κόσμο. Η γνώση της επιδημίας στην Κίνα ευνοεί την πολυμερή συνεργασία για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας.
 ◆ Στις 20 Απριλίου, ένας ανεξάρτητος ιστότοπος ειδήσεων «Γκρίζα Ζώνη» δημοσίευσε ένα άρθρο που αποκαλύπτει ολόκληρη τη διαδικασία διανομής ψευδών πληροφοριών μεταξύ αμερικανών συντηρητικών δημοσιογράφων και της κυβέρνησης: ο δημοσιογράφος «Washington Post» Luo Jin έχει επανειλημμένα κατασκευάσει ψεύτικες ειδήσεις. Φαίνεται να είναι μια μη-συμφραζόμενη ερμηνεία του τηλεγραφήματος της αμερικανικής πρεσβείας στην Κίνα, των φανταστικών αντι-κινεζικών στοιχείων ως "επιστημόνων" και της δημιουργίας άρθρων "έκτακτων ειδήσεων" γεμάτων κενά. Το απόγευμα της 15ης, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Κοτόν εξέδωσε μια θεωρία συνωμοσίας, λέγοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για όλες τις απώλειες που προκλήθηκαν από την επιδημία. Στις 17, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο "έφερε τη θεωρία συνωμοσίας στην παγκόσμια σκηνή" και ζήτησε από την Κίνα να επιτρέψει στους εμπειρογνώμονες να εισέλθουν στο Ινστιτούτο Έρευνας για τους Ιούς του Γουχάν για έρευνα.

  Ψέμα 14 : Το κινεζικό πολιτικό σύστημα είναι η πηγή του προβλήματος.

  Γεγονός : Οι ιοί δεν κάνουν διάκριση μεταξύ ιδεολογίας και κοινωνικού συστήματος. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και η κινεζική κυβέρνηση έχουν διαδραματίσει καθοριστικό και κρίσιμο ρόλο στο να οδηγήσουν τον κινεζικό λαό να ξεπεράσει την επιδημία. Το πολιτικό σύστημα της Κίνας έχει οργανώσει αποτελεσματικά και κινητοποιήσει 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους στο απέραντο έδαφος της Κίνας, 9,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, ξεπερνά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες χώρες, ενώνει όλες τις δυνάμεις, συγκεντρώνει όλους τους πόρους και παρέχει μια ισχυρή πολιτική εγγύηση για να ξεπεραστεί η επιδημία. . Τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι το κοινωνικό σύστημα και η πορεία ανάπτυξης που επέλεξε ο κινεζικός λαός συνάδουν με τις εθνικές συνθήκες της Κίνας και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας κέρδισε σταθερή και ευρεία υποστήριξη από τον λαό. Η Κίνα επίσης δεν προτίθεται να εξάγει το δικό της πολιτικό σύστημα.

 ◆ Στις 23 Ιανουαρίου 2020, το Αρχηγείο Πρόληψης και Ελέγχου Επιδημίας Wuhan ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο του καναλιού Lihan. Δύο ημέρες αργότερα, 30 επαρχίες, αυτόνομες περιοχές και δήμοι της Κίνας ξεκίνησαν μια απάντηση πρώτου επιπέδου. Από τις 24 Ιανουαρίου, περισσότερες από 330 ιατρικές ομάδες και 42.000 ιατρικό προσωπικό έχουν σταλεί στο Χουμπέι για να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της επιδημίας. Στις 25 Ιανουαρίου, οι τρεις ιατρικές ομάδες του PLA πέταξαν στο Γουχάν από τη Σαγκάη, το Τσονγκκίνγκ και το Ξι Αν μια νύχτα. Δεκαεννέα επαρχίες σε ολόκληρη τη χώρα υποστηρίζουν 16 πόλεις και νομούς εκτός από το Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι. Τα βασικά ιατρικά εφόδια της χώρας και τα υλικά υποστήριξης της ζωής ρέουν συνεχώς στην πρώτη γραμμή της αντι-επιδημίας.
 ◆ Η Κίνα έχει συγκεντρώσει το ανθρώπινο δυναμικό και τους υλικούς πόρους της για να κατασκευάσει το νοσοκομείο Vulcan Mountain 1000 κρεβατιών σε 10 ημέρες και το νοσοκομείο Raytheon Mountain 1600 κρεβατιών σε 15 ημέρες · 16 νοσοκομεία τετραγωνικών καμπινών χτίστηκαν με μέσο όρο ενάμισι την ημέρα, παρέχοντας περισσότερα από 13.000 κρεβάτια Νοσοκομείων.
 ◆ Η Κίνα έχει παρουσιάσει τις αρχές του «τέσσερις αρχικούς» (έγκαιρη ανίχνευση, έγκαιρη αναφορά, πρώιμη απομόνωση, έγκαιρη θεραπεία) και «τέσσερις συγκεντρώσεις» (συγκέντρωση ασθενών, συγκέντρωση εμπειρογνωμόνων, συγκέντρωση πόρων και συγκέντρωση θεραπείας) στο αρχικό στάδιο της επιδημίας. Πραγματοποιήστε τις έρευνες καθαρού ελέγχου και τύπου χαλιού και πραγματοποιήστε διαχείριση δικτύου για να διασφαλίσει ότι όλες οι επιθεωρήσεις πρέπει να διενεργούνται, κάθε επιθεώρηση πρέπει να πραγματοποιείται, κάθε επιθεώρηση πρέπει να γίνεται και κάθε επιθεώρηση πρέπει να γίνεται.
 ◆ Περισσότερα από 44.500 βασικά μέλη του κόμματος και στελέχη και εργαζόμενοι στο Γουχάν έχουν χωριστεί σε 13.800 «πλέγματα», δημιουργώντας μια στενή γραμμή άμυνας ενάντια στην επιδημία. Η εθνική εφαρμογή της προσέγγισης «κοινωνική απόσταση» έχει θετική ανταπόκριση και αυστηρή εφαρμογή από τους ανθρώπους, μειώνοντας αποτελεσματικά την εξάπλωση της επιδημίας.
 ◆ Η διεθνής κοινότητα επαινεί ιδιαίτερα τα μέτρα κατά της επιδημίας της Κίνας. Στις 28 Ιανουαρίου, όταν ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ, Tan Desai, επισκέφθηκε την Κίνα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Xi Jinping, είπε ότι η ταχύτητα δράσης και η κλίμακα της Κίνας είναι σπάνια στον κόσμο, δείχνοντας την ταχύτητα, την κλίμακα και την αποτελεσματικότητα της Κίνας. Η σχετική εμπειρία αξίζει και για άλλους. Εθνική αναφορά. Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες επαίνεσε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Αφρικανικής Ένωσης ότι η Κίνα έχει καταβάλει «μεγάλες» προσπάθειες για να περιορίσει τη διάδοση νέων κορωνοϊών.
 ◆ Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Elward, ανώτερος σύμβουλος του Γενικού Διευθυντή της ΠΟΥ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Κοινής Ερευνητικής Ομάδας Νέας Στεφανιαίας Πνευμονίας της Κίνας-ΠΟΥ ότι η Κίνα έχει υιοθετήσει την πιο φιλόδοξη, έντονη και αυστηρότερη άμυνα από ποτέ. Τα μέτρα ελέγχου άλλαξαν την κατεύθυνση της επιδημίας. Η κινεζική μέθοδος είναι σήμερα η μόνη μέθοδος που έχει αποδειχθεί επιτυχής.
 ◆ Στις 6 Μαΐου, το πρακτορείο δημοσκοπήσεων της Σιγκαπούρης "Black Box Research" δημοσίευσε μια έκθεση, η οποία διεξήγαγε μια διαδικτυακή έρευνα για 12,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε 23 οικονομίες σε όλο τον κόσμο με την Toluna, μια διεθνή υπηρεσία έρευνας καταναλωτών. Η έρευνα χρησιμοποιεί τέσσερις βασικούς δείκτες (πολιτική ηγεσία, εταιρική ηγεσία, κοινότητα και μέσα μαζικής ενημέρωσης) για να αξιολογήσει την ικανοποίηση των ντόπιων με τα αντι-επιδημικά μέτρα της κυβέρνησης σε κάθε οικονομία. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η συνολική βαθμολογία της Κίνας κατατάσσεται πρώτη με 85 πόντους και το 85% των ηπειρωτικών Κινέζων ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Κίνα θα γίνει ισχυρότερη μετά την κρίση.

  Ψέμα 15 : Η Κίνα εκδιώκει Αμερικανούς δημοσιογράφους για να κρύψει την επιδημία.

  Γεγονός : Τα κινέζικα μέτρα είναι ένα αντίθετο μέτρο κατά της μακροπρόθεσμης καταστολής των αμερικανικών πρακτορείων μέσων μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως την πρόσφατη απέλαση 60 Κινέζων δημοσιογράφων. Η Κίνα δημοσιεύει πληροφορίες εγκαίρως με ανοιχτό, διαφανή και υπεύθυνο τρόπο.

 ◆ Η πολιτική καταστολή των κινεζικών πρακτορείων μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να κλιμακώνεται. Τον Δεκέμβριο του 2018, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέγραψε την China International Television (CGTN) Βόρεια Αμερική ως «ξένος πράκτορας». Στις 18 Φεβρουαρίου 2020, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πέντε κινεζικά πρακτορεία μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, θα τεθούν υπό τη δικαιοδοσία «ξένων αποστολών».
 ◆ Η πλευρά των ΗΠΑ υιοθετεί μια πολιτική που εισάγει διακρίσεις σχετικά με τις θεωρήσεις εισόδου για Κινέζους δημοσιογράφους και επιτρέπει μόνο στους Κινέζους δημοσιογράφους να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για μία μόνο είσοδο. Από το 2018, περισσότεροι από 30 Κινέζοι δημοσιογράφοι έχουν καθυστερηθεί επ 'αόριστον ή ακόμη και τους αρνήθηκαν να υπογραφούν βίζες από τις ΗΠΑ.
 ◆ Στις 2 Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι από τις 13 Μαρτίου, θα μειώσει το 40% των Κινέζων υπαλλήλων των πέντε κινεζικών πρακτορείων μέσων μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τη διαχείριση "ξένων αποστολών" και στην πραγματικότητα απέλασε 60 άτομα με ως κινέζους ανταποκριτές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 ◆ Από το ξέσπασμα, η κινεζική πλευρά έχει διατηρήσει μια ανοιχτή, διαφανή και υπεύθυνη στάση και δημοσιεύει καθημερινά δεδομένα για το ξέσπασμα. Οι ξένοι δημοσιογράφοι στην Κίνα μπορούν να παρευρεθούν στην τακτική συνέντευξη τύπου που διοργανώνεται από τον Κοινό Μηχανισμό Άμυνας και Ελέγχου του Κρατικού Συμβουλίου, το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου και το Υπουργείο Εξωτερικών κάθε εργάσιμη ημέρα για να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με την επιδημία. Κινεζικά κρατικά όργανα, τοπικές επαρχίες και πόλεις, ειδικοί και μελετητές έχουν δώσει συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης πολλές φορές. Ένας μεγάλος αριθμός ξένων δημοσιογράφων που σταθμεύουν στην Κίνα πήραν συνέντευξη στο Γουχάν και δημοσίευσαν μεγάλο αριθμό αναφορών από πρώτο χέρι.
 ◆ Η Κίνα καλωσορίζει πάντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους από όλες τις χώρες να συμμετάσχουν στην αναφορά εργασιών στην Κίνα σύμφωνα με το νόμο και τους κανονισμούς και θα συνεχίσει να παρέχει ευκολία και βοήθεια. Η Κίνα αντιτίθεται στην ιδεολογική προκατάληψη εναντίον της Κίνας, αντιτίθεται στη λεγόμενη ελευθερία του Τύπου για την παραποίηση ψευδών ειδήσεων, αντιτίθεται σε πράξεις που παραβιάζουν την επαγγελματική ηθική της δημοσιογραφίας.

  Ψέμα 16 : Η Κίνα ελέγχει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και χρησιμοποιεί χρήματα για να ξυπνήσει τον ΠΟΥ.

  Γεγονός : Η Κίνα υποστηρίζει σταθερά την πολυμέρεια. Για πολύ καιρό, η Κίνα διατηρεί καλή επικοινωνία και συνεργασία με τον ΠΟΥ, αλλά η Κίνα δεν έχει χειριστεί ποτέ τον ΠΟΥ. Ως η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης για τον ΠΟΥ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ, ο οποίος ομόφωνα αντιτάχθηκε από τη διεθνή κοινότητα.

 ◆ Ο ΠΟΥ είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που είναι υπεύθυνη για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και έχει 194 κράτη μέλη. Από τα 21 άτομα της αρχηγικής ομάδας της ΠΟΥ, 11 είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και την Αυστραλία, και μόνο ένας κινέζος μέλος. Είναι όλοι επαγγελματίες εκπαιδευμένοι ή ασκούμενοι γιατροί, επιδημιολόγοι, διασώστες και ειδικοί στη δημόσια υγεία.
 ◆ Από το 2018 έως το 2019, το ποσό των συνδρομών της Κίνας στο WHO κατέλαβε την τρίτη θέση, αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες του ΠΟΥ, τα τέλη συμμετοχής αντιπροσωπεύουν σήμερα λιγότερο από το ένα τέταρτο των πηγών χρηματοδότησης του οργανισμού και τα υπόλοιπα κεφάλαια προέρχονται από εθελοντικές δωρεές. Εάν ενσωματωθούν αυτές οι δύο πηγές κεφαλαίων, η Κίνα είναι η ένατη μεγαλύτερη συνεισφορά. Εάν στον υπολογισμό περιλαμβάνονται επιχειρήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Κίνα κατατάσσεται χαμηλότερα.

  Ψέμα 17 : Από τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η Ταϊβάν εξέδωσε προειδοποίηση στον ΠΟΥ για τη μετάδοση από τον άνθρωπο σε άνθρωπο της νέας στεφανιαίας πνευμονίας, αλλά δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη.

  Γεγονός : Η περιοχή της Ταϊβάν της Κίνας δεν εξέδωσε προειδοποίηση στον ΠΟΥ, αλλά αντ' αυτού ζήτησε πρόσθετες πληροφορίες από τον ΠΟΥ, αφού η Επιτροπή Υγείας του Γουχάν εξέδωσε έκθεση επιδημίας.

 ◆ Η πόλη Γουχάν εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με το ξέσπασμα ανεξήγητης πνευμονίας στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το τμήμα υγείας της Ταϊβάν έστειλε επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας για να κατανοήσει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησε η Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας του Γουχάν. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας επικοινώνησε με το "παράθυρο" μέσω της διασυνοριακής συμφωνίας συνεργασίας για την ιατρική και την υγεία. Μια γραπτή απάντηση δόθηκε αμέσως. Την ίδια ημέρα, το τμήμα υγείας της Ταϊβάν έστειλε ένα λεγόμενο "προειδοποιητικό" email στον ΠΟΥ. Το email δεν ανέφερε "πρόσωπο με άτομο", κυρίως για τη λήψη πληροφοριών από τον ΠΟΥ. Τα γεγονότα είναι πολύ ξεκάθαρα. Η ηπειρωτική χώρα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τις πληροφορίες και το τμήμα υγείας της Ταϊβάν έδωσε νέα ανακοίνωση. Δεν υπάρχει τίποτα όπως το λεγόμενο Ταϊβάν που ανέφερε πρώτα στον ΠΟΥ.

 ◆ Ο ΠΟΥ έχει διευκρινίσει πολλές φορές ότι η περιοχή της Ταϊβάν της Κίνας δεν την "προειδοποίησε", αλλά απλώς εξέφρασε την ελπίδα να μάθει περισσότερα. Πολύ πριν από την αποστολή του μηνύματος της Ταϊβάν, ο ΠΟΥ είχε λάβει πολλά άλλα αιτήματα για ειδοποίηση επιδημίας. Στις 20 Απριλίου, ο ΠΟΥ το ξεκαθάρισε πάλι αυτό σε μια συνέντευξη τύπου. Η πρώτη περίπτωση νέας στεφανιαίας πνευμονίας διαγνώστηκε στην Ταϊβάν της Κίνας, έως τις 21 Ιανουαρίου. Πριν από αυτό, η Ταϊβάν δεν είχε πληροφορίες σχετικά με κλινικά περιστατικά της επιδημίας και ήταν ακόμη πιο αδύνατο να «εξαγάγει κανείς συμπεράσματα από άτομο σε άτομο».

  Ψέμα 18 : Η Κίνα εμποδίζει την Ταϊβάν να ενταχθεί στον ΠΟΥ και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της Ταϊβάν.

  Γεγονός : Η Ταϊβάν, ως τμήμα της Κίνας, δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμμετάσχει στον ΠΟΥ που μόνο τα κυρίαρχα κράτη μπορούν να ενταχθούν. Τα κανάλια τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ταϊβάν και ΠΟΥ στην Κίνα είναι πάντα ανοιχτά.

 ◆ Ο ΠΟΥ είναι ένας εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που αποτελείται από κυρίαρχα κράτη. Μόνο μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Η Ταϊβάν, ως μέρος της Κίνας, δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει.
 ◆ Όταν η Κίνα προσχώρησε στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας, δήλωσε ότι οι Κανονισμοί εφαρμόζονται σε ολόκληρη την επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ, της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Μακάο και της επαρχίας της Ταϊβάν.
 ◆ Σύμφωνα με τη συναίνεση που έχει επιτευχθεί μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης και του ΠΟΥ, το Διεθνές Σημείο Υγείας του ΠΟΥ έχει δημιουργήσει σημείο επαφής στην Ταϊβάν της Κίνας, με έναν λογαριασμό συνδεδεμένο στον ιστότοπο πληροφοριών εκδήλωσης του ΠΟΥ, ο οποίος μπορεί να λάβει άμεσα την παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κυκλοφόρησε η ΠΟΥ "Πληροφορίες για εκδηλώσεις δημόσιας υγείας". Δεν υπάρχει εμπόδιο στην τεχνική συνεργασία μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας και του ΠΟΥ. Από τις αρχές του 2019 έως τις αρχές Μαΐου 2020, 16 ομάδες 24 εμπειρογνωμόνων από την Ταϊβάν συμμετείχαν στο τεχνικό συνέδριο που διοργάνωσε ο ΠΟΥ.
 ◆ Μετά το ξέσπασμα, η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας κοινοποίησε αμέσως στην περιοχή της Ταϊβάν τις πληροφορίες σχετικά με την επιδημία. Από τις 6 Μαΐου, η ηπειρωτική χώρα έχει ενημερώσει την Ταϊβάν για τις επιδημικές πληροφορίες 148 φορές. Στα μέσα Ιανουαρίου, η ηπειρωτική χώρα προσκάλεσε τους εμπειρογνώμονες της Ταϊβάν να επισκεφθούν το Γουχάν για επιτόπιες επισκέψεις για να κατανοήσουν τη διάγνωση, τη θεραπεία και την επιδημία της κατάστασης των ασθενών που είχαν διαγνωστεί με νέα πνευμονία κορωνοϊού.

  Ψέμα 19 : Η Κίνα είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια πανδημία του ιού της Νέας Στεφανιαίας Πνευμονίας.

  Γεγονός : Δεν υπάρχει νομική βάση για να απαιτηθεί από την Κίνα να είναι υπεύθυνη για την επιδημία και την αποζημίωση. Στην ουσία, είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν ορισμένοι Αμερικανοί πολιτικοί για να κατηγορήσουν την εγχώρια πολιτική.

 ◆ Η επιδημία είναι φυσική καταστροφή και όχι ανθρώπινη καταστροφή. Όπως και άλλες χώρες, η Κίνα είναι θύμα και όχι δράστης.
 ◆ Μια ξαφνική επιδημία μεγάλης κλίμακας είναι ένα γεγονός δημόσιας υγείας στον κόσμο και δεν υπάρχει «εθνική ευθύνη» της λεγόμενης χώρας. Τη δεκαετία του 1980, το AIDS ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διεθνής κοινότητα δεν ζήτησε ποτέ από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποδώσουν αποζημίωση.
 ◆ Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν νομική βάση για να απαιτήσουν από την Κίνα να αποδώσει αποζημίωση για την επιδημία. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η δημιουργία κρατικής ευθύνης απαιτεί από το υπεύθυνο κράτος να διαπράξει μια πράξη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έχει αιτιώδη σχέση με την απώλεια του τραυματισμένου κράτους. Οι αντι-επιδημικές και αντι-επιδημιολογικές δράσεις της Κίνας δεν έχουν παραβιάσει κανένα διεθνές δίκαιο και δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση με τις απώλειες που ενδέχεται να υποστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες λόγω μεγάλης κλίμακας εστιών. Η λεγόμενη έρευνα των ΗΠΑ για την Κίνα θεωρείται ένοχη.
 ◆ Δεν υπάρχει διμερής συνθήκη ή συμφωνία για τη δημόσια υγεία και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, επομένως δεν υπάρχει παραβίαση της σύμβασης που να περιλαμβάνει διμερείς υποχρεώσεις. Παρόλο που σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των Διεθνών Κανονισμών Υγείας, τα συμβαλλόμενα κράτη υποχρεούνται να ενημερώνουν τον ΠΟΥ μόνο για την επιδημία, η Κίνα έχει ενημερώσει άμεσα και συνεχώς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν για τις επιδημίες της Κίνας και ενημερώνονται συνεχώς. Ενόψει της επιδημίας, η Κίνα πάντα κυκλοφόρησε πληροφορίες και ενημέρωσε τον ΠΟΥ με ανοιχτό, διαφανή και υπεύθυνο τρόπο, υιοθέτησε τα πιο ολοκληρωμένα, αυστηρά και ενδελεχή μέτρα και εφάρμοσε σοβαρά τις διατάξεις του Διεθνούς Κανονισμού Υγείας "Καθήκοντα και ευθύνες".
 ◆ Οι λεγόμενες αγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι καθαρά κακόβουλες διακρίσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν πραγματική βάση, αλλά και παραβιάζουν βασικές νομικές αρχές. Σύμφωνα με την αρχή της κυριαρχικής ισότητας στο διεθνές δίκαιο, οι κυριαρχικές ενέργειες που λαμβάνονται από τις κινεζικές κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα για την πρόληψη και τον έλεγχο των επιδημιών δεν υπόκεινται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων των ΗΠΑ. Τέτοιες καταχρήσεις δεν ευνοούν την πρόληψη και τον έλεγχο των επιδημιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αντιβαίνουν επίσης στην τρέχουσα διεθνή αντι-επιδημική συνεργασία.
 ◆ Στις 4 Μαΐου, το κορυφαίο ακαδημαϊκό περιοδικό "Nature" περιοδικό δημοσίευσε την έρευνα της επιστημονικής ερευνητικής ομάδας της Κίνας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μελέτη διαπίστωσε μέσω μοντελοποίησης ότι οι τρεις μεγάλες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που χρησιμοποιούνται στην Κίνα (περιορισμοί ταξιδιού μεταξύ των πόλεων, έγκαιρος εντοπισμός και απομόνωση, περιορισμοί έκθεσης και κοινωνική αποξένωση) όχι μόνο εμπόδισαν την ανάπτυξη της νέας επιδημίας κορώνας στην Κίνα, αλλά κέρδισαν επίσης ένα χρονικό παράθυρο για τον κόσμο . Η μελέτη επεσήμανε ότι εάν δεν εφαρμοστεί μια ισχυρή "φαρμακευτική επέμβαση συνδυασμού πυγμαχίας", ο αριθμός των νέων περιπτώσεων στεφάνης στην Κίνα μπορεί να αυξηθεί κατά 67 φορές σε περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα.

  Ψέμα 20 : Η Κίνα συγκεντρώνει προστατευτικά υλικά, χρησιμοποιεί την κατάσταση της επιδημίας για να κάνει τεράστια κέρδη και αυξάνει την επιθεώρηση εξαγωγής υλικών πρόληψης επιδημιών, περιορίζοντας την εξαγωγή υλικών, ιδίως την εξαγωγή αναπνευστήρων, με αποτέλεσμα ανεπαρκή αποθέματα υλικών στις ΗΠΑ.

  Γεγονός : Παρόλο που τα καθήκοντα πρόληψης της επιδημίας της Κίνας εξακολουθούν να είναι δύσκολα, η Κίνα εξακολουθεί να είναι σε θέση να παρέχει αντι-επιδημικά ιατρικά εφόδια σε άλλες χώρες.

 ◆ Η κινεζική κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας παρείχαν ή παρέχουν πολλές επείγουσες ιατρικές προμήθειες σε περισσότερες από 150 χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Η κινεζική πλευρά εκμεταλλεύτηκε επίσης την παραγωγική της ικανότητα και άνοιξε εγκαίρως την αγορά ιατρικών προμηθειών και τα κανάλια εξαγωγής.
 ◆ Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου, από την 1η Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου, η Κίνα εξήγαγε αντι-επιδημικά υλικά σε 194 χώρες και περιοχές μέσω προμηθειών που βασίζονται στην αγορά. Μεταξύ αυτών, 77 εθνικές και περιφερειακές κυβερνήσεις και 6 διεθνείς οργανισμοί υπέγραψαν 216 παρτίδες ιατρικών προμηθειών συμβόλαια εμπορικών προμηθειών μαζί μας μέσω επίσημων καναλιών · 71 εθνικές και περιφερειακές κυβερνήσεις και 8 διεθνείς οργανισμοί διεξάγουν 128 παρτίδες διαπραγματεύσεων για εμπορικές προμήθειες με τις επιχειρήσεις μας .
 ◆ Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τα Τελωνεία της Κίνας, από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου, η χώρα εξήγαγε συνολικά 71,2 δισεκατομμύρια γιουάν σημαντικών αντι-επιδημικών υλικών. Συμπεριλαμβάνονται: 27,8 δισεκατομμύρια μάσκες, 130 εκατομμύρια προστατευτικά ρούχα, 73,41 εκατομμύρια νέα κιτ ανίχνευσης κορωνοϊών, 12,57 εκατομμύρια θερμόμετρα υπέρυθρων, 49.100 αναπνευστήρες, 124.000 οθόνες ασθενών, 43,63 εκατομμύρια ζεύγη γυαλιών 854 εκατομμύρια ζευγάρια χειρουργικών γαντιών.
 ◆ Σύμφωνα με τις κινεζικές τελωνειακές στατιστικές, από την 1η Μαρτίου έως τις 5 Μαΐου, η Κίνα παρείχε περισσότερες από 6,6 δισεκατομμύρια μάσκες, 344 εκατομμύρια ζευγάρια χειρουργικών γαντιών, 44,09 εκατομμύρια σετ προστατευτικής ενδυμασίας, 6,75 εκατομμύρια ζεύγη γυαλιών, και σχεδόν 7.500 αναπνευστήρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 ◆ Σύμφωνα με ελλιπή στατιστικά στοιχεία, από τις 6 Μαΐου, οι τοπικές επαρχίες της Κίνας, οι αυτόνομες περιοχές, οι δήμοι, οι σχετικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις έχουν δωρίσει περισσότερα από 9,6 εκατομμύρια μάσκες, 500.000 κουτιά δοκιμαστικών αντιδραστηρίων και 305.900 ζεύγη ιατρικών προμηθειών σε 30 πολιτείες και 55 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και άλλες ιατρικές προμήθειες όπως γάντια και 135.500 ζεύγη γυαλιών.
 ◆ Η Κίνα δεν περιορίζει την εξαγωγή ιατρικών προμηθειών. Η Κίνα εξέδωσε την «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της εποπτείας της ποιότητας των επιδημικών υλικών πρόληψης» και άλλα μέτρα πολιτικής, όχι για τον περιορισμό των εξαγωγών, αλλά για την περαιτέρω ενίσχυση του ποιοτικού ελέγχου των επιδημικών υλικών πρόληψης και τη ρύθμιση της παραγγελίας εξαγωγής.
 ◆ Η χωρητικότητα παραγωγής της Κίνας με επεμβατικό αναπνευστήρα είναι περιορισμένη και ορισμένα ανταλλακτικά προέρχονται από το εξωτερικό και είναι ελλιπή. Οι επιχειρήσεις διαπραγματεύονται με εισαγωγείς με προσανατολισμό στην αγορά. Η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει περιορίσει ποτέ τις εξαγωγές της.

  Ψέμα 21 : Η εξωτερική βοήθεια της Κίνας για την καταπολέμηση της επιδημίας είναι «πολιτική βοήθειας» και «πολιτική προπαγάνδα».

  Γεγονός : Η εξωτερική βοήθεια της Κίνας για την καταπολέμηση της επιδημίας είναι μια εξομολόγηση προς τις αρμόδιες χώρες να υποστηρίξουν τον αγώνα της Κίνας κατά της επιδημίας και είναι επίσης ένας πρακτικός τρόπος για να εξασκηθεί η έννοια μιας κοινότητας ανθρώπινου πεπρωμένου.

 ◆ Η Κίνα μοιράζεται ευρέως την εμπειρία πρόληψης και ελέγχου, παρέχει υλικά ιατρικής προστασίας στον έξω κόσμο και αποστέλλει ενεργά ιατρικές ομάδες. Στις αρχές Μαΐου, με το άνοιγμα ενός διαδικτυακού κέντρου γνώσεων πρόληψης και ελέγχου επιδημίας, δημοσιεύθηκε η 7η έκδοση του σχεδίου διάγνωσης και θεραπείας και η 6η έκδοση του σχεδίου πρόληψης και ελέγχου. Δημιουργία 2 δισεκατομμυρίων γιουάν ειδικών κονδυλίων για την καταπολέμηση της επιδημίας και πραγματοποίησε περισσότερες από 120 συναντήσεις ανταλλαγής βίντεο με περισσότερες από 160 χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Παρείχε ιατρική βοήθεια σε περισσότερες από 150 χώρες και διεθνείς οργανισμούς και έστειλε 21 ιατρικές ομάδες εμπειρογνωμόνων σε 19 χώρες. Η Κίνα και η Ευρώπη δημιούργησαν μια κοινή ομάδα εμπειρογνωμόνων και η Κίνα και η Νότια Κορέα δημιούργησαν έναν κοινό μηχανισμό συνεργασίας για την άμυνα και τον κοινό έλεγχο. Έδωσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεά στον ΠΟΥ ανταποκρινόμενη ενεργά στην πρωτοβουλία αποπληρωμής χρέους της G20 για τις φτωχότερες χώρες και συμφώνησε να αναβάλει την αποπληρωμή του κεφαλαίου και των τόκων 77 συνδεδεμένων αναπτυσσόμενων χωρών που λήγουν από την 1η Μαΐου έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Η διεθνής κοινότητα εκτιμά γενικά την υποστήριξη και την υποστήριξη της Κίνας και πιστεύει ότι οι ενέργειες της Κίνας αντικατοπτρίζουν τη βοήθεια στον πόνο και της αμοιβαίας βοήθειας και υπογραμμίζουν περαιτέρω τη σημασία της οικοδόμησης μιας κοινότητας κοινού μέλλοντος για την ανθρωπότητα.

  Ψέμα 22 : Η Κίνα παρεμβαίνει στις εκλογές των ΗΠΑ και προσπαθεί να αποτρέψει την επανεκλογή του Τραμπ.

  Γεγονός : Η Κίνα πάντα ακολουθούσε την αρχή της μη παρέμβασης στις εσωτερικές της υποθέσεις, επειδή ορισμένοι πολιτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν την επίθεση στην Κίνα ως στρατηγική εκστρατείας τους.

 ◆ Η Κίνα ακολουθεί μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική ειρήνης και πάντα τηρεί την αρχή της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Οι εκλογές των ΗΠΑ είναι μια εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ. Η Κίνα δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και δεν παρενέβη ποτέ.
 ◆ Οι « Πολιτικές Ειδήσεις »των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψαν ότι η Εθνική Επιτροπή της Ρεπουμπλικανικής Γερουσίας έστειλε ένα σημείωμα 57 σελίδων σε όλα τα τμήματα του κόμματος για να ενθαρρύνει τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους να επιτεθούν ενεργά στην Κίνα για να ανταποκριθεί στην κρίση. Το μνημόνιο περιγράφει τρεις βασικές γραμμές επίθεσης: το ένα είναι να επικρίνει την Κίνα για την κάλυψη της επιδημίας · το δεύτερο είναι να κατηγορήσει τους αντιπάλους του Δημοκρατικού Κόμματος για την αδύναμη στάση τους στην Κίνα · το τρίτο είναι να τονίσει ότι θα θεωρηθούν υπόλογοι στην Κίνα. Το μνημόνιο ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα είναι το κεντρικό ζήτημα των εκλογών των ΗΠΑ το 2020. Αυτό δείχνει ότι η αντιγραφή της επίθεσης στην Κίνα έχει γίνει η «ολόκληρη κυβερνητική στρατηγική» των δημοκρατικών εκλογών.

  Ψέμα 23 : Η Κίνα ζήτησε πρόσφατα από εξαγωγικές επιχειρήσεις, όπως μάσκες εξαγωγής, κιτ δοκιμών, αναπνευστήρες και άλλα υλικά να υποβάλουν δήλωση στα τελωνεία, υποδεικνύοντας ότι η μεταμορφωμένη Κίνα απαγορεύει την εξαγωγή προμηθειών πρόληψης επιδημιών.

  Γεγονός : Η κινεζική προσέγγιση στοχεύει στην ενίσχυση της ποιοτικής εποπτείας.

 ◆ Η παραγωγή και η προμήθεια προϊόντων πρόληψης επιδημιών σχετίζονται με την ασφάλεια των ανθρώπων σε χώρες και περιοχές που πλήττονται από την επιδημία και η ποιότητα πρέπει να ελέγχεται αυστηρά.
 ◆ Η κινεζική κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην ποιότητα και την ασφάλεια των αντι-επιδημικών υλικών. Οι σχετικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τις κοινές προσπάθειες διόρθωσης και έχουν υιοθετήσει μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση του ποιοτικού ελέγχου των αντι-επιδημικών υλικών κατά την εξαγωγή και τη ρύθμιση της παραγγελίας εξαγωγής. Η Κίνα καταδίκασε σοβαρά τις παραποιημένες, κακές και αναξιόπιστες παραβιάσεις σύμφωνα με το νόμο, εγγυήθηκε σοβαρά την ποιότητα και την ασφάλεια των εξαγόμενων υλικών πρόληψης επιδημιών και υποστήριξε καλύτερα την παγκόσμια πρόληψη και έλεγχο επιδημιών.
 ◆ Από την εφαρμογή των σχετικών μέτρων, το αποτέλεσμα ήταν προφανές και η διεθνής κοινότητα έκανε θετικά σχόλια. Η Κίνα δεν είχε και ούτε θα περιορίσει την εξαγωγή αντι-επιδημικών υλικών. Είναι κατανοητό ότι τα τελωνεία της Κίνας έχουν λάβει ενεργά μέτρα για να επιταχύνουν τον εκτελωνισμό και να βελτιώσουν περαιτέρω το επίπεδο ευκολίας υπό την προϋπόθεση της διασφάλισης της ποιότητας εξαγωγής των αντι-επιδημικών υλικών.

  Ψέμα 24 : Το Γκουανγκντόνγκ της Κίνας υιοθέτησε μια προσέγγιση «διακρίσεων» έναντι των Αφρικανών πολιτών.

  Γεγονός : Τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της Κίνας τηρούν την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων μεταξύ της Κίνας και των ξένων χωρών και μια στάση μηδενικής ανοχής απέναντι σε λόγια και πράξεις που εισάγουν διακρίσεις.

 ◆ Η κινεζική πλευρά ξεπερνά τις δυσκολίες και παρέχει φροντίδα και προστασία σε όλο το αφρικανικό προσωπικό στην Κίνα, ιδίως τους διεθνείς φοιτητές. Περισσότεροι από 3.000 ξένοι μαθητές στο Χουμπέι και το Γουχάν στην Αφρική είναι ασφαλείς, εκτός από ένα άτομο που μολύνθηκε και γρήγορα θεραπεύτηκε.
 ◆ Από τις 13 Απριλίου, η Γκουάνγκτζου έχει αναφέρει σωρευτικά 26 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις εισαγόμενων αλλοδαπών, συμπεριλαμβανομένων 19 Αφρικανών. Η κινεζική πλευρά έχει ενισχύσει τις δοκιμές πρόληψης και ελέγχου. Στους στόχους περιλαμβάνονται οι Κινέζοι πολίτες και όλοι οι ξένοι. Δεν στοχεύουν συγκεκριμένες εθνικότητες και φυλές. Σκοπός είναι η διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας και της υγείας των ανθρώπων. Όσον αφορά την έλλειψη ατομικής επικοινωνίας και παρεξηγήσεων σε αυτή τη διαδικασία, οι αρμόδιες υπηρεσίες διατηρούν στενή επικοινωνία με κυβερνητικούς αξιωματούχους των σχετικών αφρικανικών χωρών και τις αντιμετωπίζουν γρήγορα και σωστά. Ο επικεφαλής του προξενείου των αφρικανικών χωρών στο Γκουάνγκτζου δήλωσε στις 18 Απριλίου ότι η επαρχία Γκουανγκντόνγκ και η Πόλη Γκουανγκζού έχουν λάβει ορισμένα μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των αφρικανικών χωρών στο Γκουανγκντόνγκ.
 ◆ Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης, Moussa Faki είπε στις 13 Απριλίου ότι οι αφρικανικές χώρες και η Κίνα είναι και οι δύο φίλοι και σύντροφοι και συνδέονται στενά με το πεπρωμένο της άλλης. Η Κίνα δεν θα υιοθετήσει ποτέ πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις. Οι απεσταλμένοι ορισμένων αφρικανικών χωρών στην Κίνα δήλωσαν ότι η φιλία μεταξύ Αφρικής και Κίνας είναι βαθιά και αντέχει στη δοκιμή των σκαμπανεβασμάτων. Καμία εξωτερική δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ Αφρικής και Κίνας.
 ◆ Σύμφωνα με αναφορά του BBC στις 17 Απριλίου σε βίντεο, ζευγάρια από την Κένυα είχαν υποστεί διακρίσεις στους δρόμους του Γουχάν λόγω της επιδημίας και ξυλοκοπήθηκαν. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι γυρίστηκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP