2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

Ένας είναι ο εχθρός . . .

Αντι-ΛΜΑΤ | Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 | | | |

Στο χώρο της Μάντρας η εικόνα είναι αποτρόπαια. Σωρός τα πτώματα, τσουβαλιασμένα το ένα πάνω από το άλλο. Το αίμα δύο πήχες έγλυφε το πάτωμα. Οι Γερμανοί δίνουν διαταγή στους κουκουλοφόρους να σκυλέψουν τους νεκρούς. Τα κτήνη ορμούν πάνω στα κουφάρια των ηρώων και αρχίζουν να τους παίρνουν ότι αντικείμενα αξίας είχαν πάνω τους. Ρολόγια, δαχτυλίδια , βέρες κ.α. Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο ανοσιούργημά τους και οι ίδιοι οι Γερμανοί εκτέλεσαν κάποιους από αυτούς επί τόπου. Ανάμεσα σ΄ αυτούς ήταν και οι προδότες Μπατράνης και Μπεμπέκογλου.

Το Μπλόκο της Κοκκινιάς, 17 Αυγούστου 1944

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται είναι δύσκολο να μην καταλήξει φάρσα. Οι σημερινοί κατοχικοί κουκουλοφόροι ξεμπροστιάζονται από τα αφεντικά τους σε τέτοιο βαθμό που λίγο ακόμα και  θα εκτελεστούν μόνοι τους. Το παραπάνω σκηνικό βγαλμένο μέσα από τη καθημερινή ζωή της κατακτημένης Ελλάδας είναι απόλυτα εφαρμόσιμο και στη σημερινή κατοχή. Οι κατοχικοί-μπατσόκοι με τη βοήθεια των ένστολων, των δικαστών και των κονδυλοφόρων σκυλεύουν επί δεκαετίες τον κοιμώμενο-λαό, έχοντας τα τελευταία δύο χρόνια εξαπολύσει τρομαχτική επίθεση σε όσα είχαν απομείνει ελάχιστα δικαιώματα του.

Όμως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή τη φορά. Τώρα θα λάβουν την απάντηση που έπρεπε να δώσει ο νικητής λαός της κατοχής και της μεταπολίτευσης. Η μεγαλοθυμία του λαού πάντα εκλαμβάνεται ως αδυναμία και πάντα γυρίζει εναντίον του. Οι σημερινοί κουΐσλινγκς πρέπει να εκτελεστούν από τα χέρια του λαού, οι συνεργάτες να πληρώσουν με τη ζωή τους την αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος, οι γόνοι δεν πρέπει να κυβερνήσουν ποτέ ξανά.

Οι καιροί απαιτούν να οργανωθούν γενικές απεργίες με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος, να καταληφθεί η βουλή και να υποχρεωθούν οι σημερινοί βουλευτές να ψηφίσουν νέα κυβέρνηση λαϊκής ενότητας. Η νέα αυτή κυβέρνηση θα έπαιρνε αμέσως τα παρακάτω μέτρα :

α) Θα αποφάσιζε την άμεση και μονομερή έξοδο από ΟΝΕ/ΕΕ,

β) επανεισαγωγή της δραχμής μαζί με άλλα μέτρα (βοήθεια στα λαϊκά στρώματα, επαναφορά μισθών συντάξεων, μετατροπή καταθέσεων σε δραχμές, απαγόρευση κίνησης των κεφαλαίων κ.ά.),

γ) εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, απόλυτος έλεγχος της κεντρικής τράπεζας,

δ) προσωρινά δραχμοποίηση του χρέους και φόρος στους πλούσιους για την εξυπηρέτηση του, μέχρι να υπάρξουν συνθήκες ολικής άρνησης του,

ε) θα ανακαλούσε όλα τα  μέτρα της κοινοβουλευτικής χούντας,

στ) θα έκανε εκλογές για να ψηφιστεί αναθεωρητική βουλή που θα έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στο σύνταγμα. Οι άμεσες θα ήταν η μεταφορά των εξουσιών στις τοπικές κοινότητες, η απαγόρευση της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών και η δημιουργία υποδομής για εγχώρια και αυτοδύναμη οικονομία.

Αν το σημερινό πολιτικό προσωπικό αρνηθεί να εκτελέσει τις λαϊκές εντολές για την ειρηνική αλλαγή τότε ο λαός αποδεσμεύεται από όποιες ψευδαισθήσεις για το καθεστώς και θα το αντιμετωπίσει σαν εχθρό-καταχτητή.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.

 

Τάκης Φωτόπουλος

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP