2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

1.000.000

Αντι-ΛΜΑΤ | Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 | | | | |

                       ΙΡΑΚΙΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

irak-noembriosΚαθώς ανακοινώθηκε αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, κανείς από τους κατακτητές και τους εγκάθετους έχει το κουράγιο να ισχυριστεί κάποιου είδους επιτυχία εκτός από το αιματοκύλισμα οκτώμιση χρόνων, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ιρακινοί έχουν χάσει τη ζωή τους καθώς και χιλιάδες αμερικανοί, ΝΑΤΟικοί και μισθοφόροι, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή. Αυτό, ίσως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η «μεγάλη επιτυχία» της συνασπισμένης κυριαρχίας.

 

 

Ας δούμε, τώρα, κάποιες από τις εκδηλώσεις της ιρακινής αντίστασης, κατά το μήνα Νοέμβριο:

Στην ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης, από τις 2 μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις βομβιστικές επιθέσεις: μια σε κομβόι αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων, μια σε αμερικανική περίπολο στα δυτικά της πρωτεύουσας και μια με όλμους σε αμερικανική στρατιωτική βάση. Επίσης, αντάρτες στήνουν καρτέρι στις 26 Νοεμβρίου και εκτελούν έναν αξιωματούχο του πρωθυπουργικού γραφείου στην πλατεία Νισούρ, στη δυτική Βαγδάτη.

Στην επαρχία Βασόρα, και συγκεκριμένα στην ομώνυμη πόλη, τρεις απανωτές εκρήξεις σκοτώνουν είκοσι άτομα και τραυματίζουν άλλα πενήντα, στην πλειοψηφία τους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Στην επαρχία Μπαμπέλ, αντάρτες ενεργοποιούν στις 5 Νοεμβρίου βόμβα που έχει στόχο κομβόι αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων.

Εξ άλλου, τέσσερις πύραυλοι κατιούσα πλήττουν την αμερικανική στρατιωτική βάση Calso στις 14 του μήνα.

Τέλος, στις 24 Νοεμβρίου, βόμβα τοποθετημένη στην άκρη δρόμου βόρεια της πόλης Χίλλα καταστρέφει όχημα περιπόλου των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων.

Στην επαρχία Νίνγια, βόμβα τοποθετημένη στην άκρη δρόμου νότια της Μοσούλης, την 1 Νοεμβρίου, έχει στόχο την αυτοκινητοπομπή του διευθυντή επιχειρήσεων ασφαλείας της επαρχίας, στρατηγού Ισμαήλ αλ-Τζιμπουρί. Ο ίδιος επιζεί, ενώ προκαλούνται υλικές ζημιές στο όχημά του.

Στο Κιρκούκ, αμερικανική περίπολος δέχεται στις 4 Νοεμβρίου βομβιστική επίθεση. Δεν αναφέρονται απώλειες.

Στην επαρχία Σαλαχουντίν, από τις 3 μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται τουλάχιστον πέντε βομβιστικές επιθέσεις. Η αμερικανική αεροπορική βάση αλ Μπακρ δέχεται σε δύο διαφορετικές επιθέσεις δύο πυραύλους C5K και οκτώ C8K αντίστοιχα. Βλήματα των 82 χιλ. δέχεται και άλλη μια αμερικανική στρατιωτική βάση, ενώ γίνονται και άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις, καθώς και δύο ένοπλες. Σκοτώνονται ένας διοικητής σάχουα [οι σάχουα είναι πρώην αντάρτες, που συνεργάζονται στενά με τις δυνάμεις του καθεστώτος], καθώς και ο συνταγματάρχης Σαχίν Αντίντ, βοηθός του διοικητή του 4ου τάγματος και τραυματίζεται σοβαρά ο σωματοφύλακάς του. Σκοτώνονται, επίσης, ένας μπάτσος μέλος περιπόλου και ένας μπάτσος σε σημείο ελέγχου, ενώ άλλος ένας τραυματίζεται.

Στην επαρχία Ντιγιάλα, σε δύο διαφορετικά ατυχή γι’ αυτούς περιστατικά, σκοτώνονται, στις 11 Νοεμβρίου, ένας σάχουα και τραυματίζονται άλλοι δύο, ο πρώτος από πυρά ανταρτών και οι άλλοι από έκρηξη βόμβας.

Στην επαρχία Ανμπάρ, από την 1 έως και τις 25 Νοεμβρίου, γίνονται τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις και τρεις ένοπλες επιθέσεις, από τις οποίες οι δύο σε σημεία ελέγχου. Σκοτώνονται δύο ιρακινοί στρατιώτες, ένας διοικητής αστυνομικού τμήματος και έξι μπάτσοι, ενώ τραυματίζονται τέσσερεις μπάτσοι και τρεις ιρακινοί στρατιώτες.

Anarcy Press Gr

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP