2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

ελικόπτερο ή σχοινί ;

Αντι-ΛΜΑΤ | Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | | | | |

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ – ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ – ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ – ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΣΦΙΞΤΕ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ – ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ

        ΑΥΤΟΙ              έβαλαν τον προδότη De La Rua σε          ΑΥΤΟ   

MadresVsPolicia2001De-La-Rua-Helicopter-AP-Photo-Walter-Astrada

 

 

 

 

 

Στην Αργεντινή, στο διάστημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αναπτύχθηκαν από τους πολίτες εναλλακτικές μορφές οικονομίας στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν. Για παράδειγμα, το κίνημα των piqueteros, στην εποχή του δικού τους ΔΝΤ, συγκροτήθηκε από οργανώσεις φτωχών και ανέργων που χρησιμοποίησαν ως βασικό μέσο διαβίωσης τα επιδόματα της πρόνοιας και την προσωπική εργασία για τη δημιουργία εναλλακτικών δομών στις γειτονιές: μαγειρεία, αρτοποιεία, συλλογικές κουζίνες, εργαστήρια λαϊκής επιμόρφωσης, βιβλιοθήκες, φεστιβάλ, λαχανόκηπους κ.λπ.
Στην Αργεντινή άνθισε, επίσης, ένα μεγάλο ανταλλακτικό παζάρι αγαθών και υπηρεσιών, το «Τρουέκε» δηλαδή ένα σύστημα που λειτούργησε χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος. Έτσι ανταλλάσσονταν φρέσκα λαχανικά με μαθήματα μουσικής, παπούτσια ή ρούχα με οικοδομικές εργασίες, κ.λπ. Υπολογίζεται ότι 10 εκατομμύρια κάτοικοι της Αργεντινής κατέφυγαν στο Τρουέκε, που έλαβε μεγάλες διαστάσεις στη χώρα. Τα μέλη του, μάλιστα, υποστήριζαν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η αιματοχυσία και η βία από τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να επιβιώσουν σε μια χώρα πτωχευμένη.
Ένας τρόπος να ζεις και να εργάζεσαι χωρίς χρήματα, ένα ανεξάρτητο σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών χωρίς τόκο και κέρδος, ένα σύστημα που βοηθάει τις τοπικές κοινωνίες να αναπνεύσουν, να ζήσουν και να αναπτυχθούν μέσα στην κρίση.


da4b9237bacccdf19c0760cab7aec4a8359010b0.244.183.68a7c6c40ca4563c51c570530e9c46ce57f91d7a

 

 

 

 

Ο ΜΚΟ-ΙΣΤΑΜΕ-θεσάκιας λέει :

Για τις παροχές συσσιτίων, που διενεργούνται σε όλη τη χώρα, από δήμους, ενορίες εκκλησιών και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, για φιλανθρωπικό σκοπό, δεν προβλέπεται από την υγειονομική νομοθεσία η έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όμως η παροχή συσσιτίων αποτελεί ένα γεγονός πραγματικό και έκτακτο. Για τους λόγους αυτούς έχει ιδιαίτερο υγειονομικό ενδιαφέρον, όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και επειδή όλο και αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που προσφεύγουν σε κέντρα παροχής συσσιτίου για την ικανοποίηση της βασικής ανάγκης για σίτιση, θα πρέπει να διενεργείται οργανωμένα και από επίσημους φορείς π.χ. από τους δήμους ή τις ενορίες των εκκλησιών ή από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Απαγορεύεται η παροχή μη οργανωμένου συσσιτίου και από μη αρμόδιους φορείς.

Οι παραπάνω φορείς, οι οποίοι ασχολούνται με την παροχή οργανωμένου συσσιτίου, θα πρέπει να ενημερώνουν γραπτώς και εγκαίρως, για την δραστηριότητά τους αυτή και να συνεργάζονται με τις κατά τόπους Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων στις οποίες ανήκουν, ώστε οι Υγειονομικές Υπηρεσίες να είναι ενήμερες για τον προμηθευτή - παρασκευαστή, τον τόπο, τον χώρο και τον χρόνο διάθεσης των συσσιτίων.


dioti

 

 

 

 

Η βουλευτής :

 

Το Υπουργείο Υγείας και μόνο κατ’ όνομα  «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» έδειξε με αυτή την εγκύκλιο για μία ακόμη φορά το ανάλγητο κοινωνικά πρόσωπό του, επιτρέποντας μόνο στην εκκλησία, στους δήμους και τις ΜΚΟ τη «σίτιση» κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών, επικαλούμενο λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο πραγματικός βέβαια  λόγος είναι ότι η κυβέρνηση έχει τρομάξει βλέποντας να δημιουργούνται από άκρη σ’ άκρη της χώρας, ισχυρά δίκτυα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, δομές απέναντι στη λογική της ιδιώτευσης και της παθητικότητας. Η αλληλεγγύη αυτή είναι ανεξάρτητη από χρηματοδοτήσεις. Στηρίζεται στους ανθρώπους και στην αντίστασή τους στην κοινωνική αδικία. Δεν έχει καμιά σχέση με τη «φιλανθρωπία» λογής λογής πλούσιων  μεγαλοεπιχειρηματιών.

Επιτρέποντας αποκλειστικά σε «επίσημους φορείς»  να σιτίζουν κόσμο, ο πραγματικός στόχος είναι να διαρρήξουν τους δεσμούς αλληλεγγύης που αρχίζουν και πάλι να δημιουργούνται στην κοινωνία. Τα δίκτυα αλληλεγγύης είναι μέρος της απάντησης στην κρίση, είναι ενάντια στην πολιτική που ασκείται, είναι κινηματικές δομές, που θέλουν έναν κόσμο πιο δίκαιο και προσπαθούν να τον εφαρμόσουν στην πράξη. Και γι’ αυτό και τις φοβούνται. Από την άλλη, η φιλανθρωπία όπως υλοποιείται στην χώρα μας, δεν αμφισβητεί τίποτα και συνήθως προέρχεται από αυτούς που δημιουργούν ή συντηρούν μια κοινωνική κατάσταση φτώχειας. Χρησιμοποιούν, λοιπόν, την «φιλανθρωπία» για να απαλύνουν ευθύνες και να εξασφαλίζουν κατά κάποιο τρόπο μια κοινωνική ειρήνη.

Δεν είναι δυνατόν να μην επιτρέπουν να οργανώνονται και να πραγματοποιούνται  συλλογικές- κοινωνικές  κουζίνες, όταν αυτή τη στιγμή -ειδικά στην Αττική με χιλιάδες άστεγους και ανθρώπους που τρέφονται από τα σκουπίδια, αλλά και σε πολλές φτωχές γειτονιές ολόκληρης της χώρας- υπάρχει κόσμος που πεινάει. Η επίκληση στη δημόσια υγεία είναι ακόμα μια πρόφαση για να σπάσουν όποια συλλογική συνείδηση  δημιουργείται ξανά ανάμεσα στους πολίτες. Από τη δική μας πλευρά θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι παρά τις  πολιτικές εξαθλίωσης που εφαρμόζουν, δε θα το κατορθώσουν.


images

 

 

 

 

 

Η πουλημένη γραφίδα :

Φρένο στα συσσίτια από αμφιβόλου ταυτότητας φορείς βάζει με εγκύκλιο ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος.

Σκοπός είναι να απαγορευτεί η παροχή μη οργανωμένου συσσιτίου από μη αρμόδιους φορείς προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι φορείς που παρέχουν οργανωμένο συσσίτιο, θα πρέπει να ενημερώνουν γραπτώς και εγκαίρως για τη δραστηριότητά τους αυτή και να συνεργάζονται με την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας, σχετικά με τον προμηθευτή - παρασκευαστή, τον τρόπο, τον χώρο και τον χρόνο διάθεσης των συσσιτίων, προκειμένου να υπάρχει επίβλεψη των υγειονομικών όρων. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, και τα κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά καφενεία που ανήκουν σε επίσημους φορείς ή 
ΜΚΟ
 και τα οποία εξυπηρετούν κοινωνικά ασθενείς ομάδες υπόκεινται σε υγειονομικό έλεγχο από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες..”


kremales

 

 

 

Ο λαός :

 

“Θανατική καταδίκη των προδοτών, των συνεργατών του καταχτητή και των εκμεταλλευτών της δυστυχίας τού λαού στα χρόνια της κατοχής.

Τεράστια σημασία θάχει αν καταδικάσετε και θανατώσετε εσείς, ο κυρίαρχος λαός, το καθεστώς που γεννάει τέτοια καθάρματα.”


The people united will never be defeated

ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

3


ΥΓ. Ειρωνικό !  Αυτοί τα λένε σήμερα ή πριν από 21 χρόνια ;

Τέλος το διευθυντήριο της ΕΟΚ επιβάλλει σήμερα σκληρούς όρους και πολιτική σκληρής λιτότητας στον ελληνικό λαό μέσω της κυβέρνησης των Γραικύλων της ΝΔ, για να δοθεί το γνωστό δάνειο των δύο δισεκατομμυρίων ECU. Αναγορεύεται έτσι σε επιτηρητή του ελληνικού λαού και της χώρας κατά τρόπο εξευτελιστικό. Την ίδια όμως στιγμή η ηγεμονεύουσα και κυρίαρχη δύναμη μέσα στην ΕΟΚ, το τέταρτο γερμανικό Ράιχ αρνείται, με μια ναζιστική απόφαση του, να καταβάλει στη χώρα μας τις δίκαιες πολεμικές επανορθώσεις των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα κατοχικά «δάνεια» των Ναζί των 13 δις δολαρίων. Ο αφελληνισμός λοιπόν και το ξεπούλημα της ελληνικής οικονομίας, η περιθωριοποίηση της, η αποβιομηχάνιση, η σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου, η μετατροπή του Έλληνα σε γκαρσόνι και υπηρέτη των δυτικών επικυρίαρχων επιτυγχάνεται ανάμεσα στ' άλλα όχι από τις ελεύθερες δυνάμεις της αγοράς αλλά από τις αυθαίρετες και άδικες οικονομικές και πολιτικές σχέσεις υποτέλειας που επιβάλλει η ισχυρή Δύση στη χώρα μας.

Αθήνα 17-12-90

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP