2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

Another Brick in the Junta

Αντι-ΛΜΑΤ | Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | | | | |

Αστυνομικοί μπορούν να παρανομούν και με το νόμο

astynomia_ksyloΝομοσχέδιο κατέθεσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή για την "Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ενόπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις". Στις άλλες διατάξεις περιλαμβάνεται το άρθρο 20 το οποίο έρχεται να καταργήσει την διαδικασία του αυτοφώρου για τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες αν μηνυθούν για κάποια πράξη από πολίτες η οποία έχει γίνει εν ώρα υπηρεσίας.

Το τελευταίο διάστημα η καταστολή των διαδηλώσεων, η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού (βλ. ΑΠΘ), η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας (βλ. παρέλαση 28ης Οκτωβρίου), η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων (βλ. Χατζής) έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο ενώ ταυτόχρονα η βία και η αυθαιρεσία των αστυνομικών έχει φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη με την εν λόγω διάταξη στην Βουλή η οποία θα δικαιολογεί και αναπαράγει επί της ουσίας την αυθαιρεσία των ένστολων αφού δεν θα ισχύει η νομοθεσία που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.

Σύμφωνα με νομικούς αυτή η διάταξη αφορά την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα για τα οποία μηνύονται οι ένστολοι και αφορούν πράξεις που τελέσθηκαν εν ώρα υπηρεσίας τους. Όπως υποστηρίζουν μπορεί να φέρει μέχρι και την παραγραφή αδικημάτων αφού στην Ελλάδα είναι γνωστές οι αργές διαδικασίες και η "ευαισθησία" των δικαστικών αρχών όταν αφορούν αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αστυνομικοί και τα οποία συνήθως αφορούν εξύβριση, βία κ.α

Αυτή είναι η επίμαχη διάταξη

"Για τα αδικήματα που διώκονται κατ ' έγκληση, και φέρεται ότι διαπράχθηκαν από αστυνομικό, λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και εξαιτίας αυτών, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 275, 409 - 413 και 417 - 429 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας''.


A new law gives the power to Greek policemen to legally break the law & not being indicted

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

All animals are equal but pigs are more equal than other animals

  A bill was submitted today in the Greek Parliament by the ironically named “Ministry of Citizen’s Protection”, in relation to new provisions for policemen. And we say it’s name is ironic because amongst other articles what is outrageous is Article 20, that abolishes the process of being indicted in flagrant delict and being detained in relation to police and coast guards officers and firefighters for acts that were committed while the officer was on duty!

During the last few months the situation in Greece can be clearly characterized as a dictatorship, where protests are being constantly and brutally suppressed by the police and criminalized, as well as the criminalization of trade unionism and labor struggles, while the brutal force, violence and arbitrariness of the police forces on a daily basis has reached frightening levels.
With this provision the “Ministry of Citizen’s Protection” aims to protect the out of control Police forces in performing criminal acts above the law and above all citizens, since the law that is applicable to citizens will not apply to those in uniform.
This is the provision in question
“Article 20
For offenses that are prosecuted by indictment, and committed by the police, firemen and coast guard officers while on duty, Articles 275, 409 to 413 and 417 to 429 of the Criminal Procedure Code do not apply''!


 
Η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στα Σώματα Ασφαλείας ξεκινά από την Πυροσβεστική
 Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/02/2012

Την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στα Σώματα Ασφαλείας, αρχής γενομένης από το Πυροσβεστικό Σώμα και τη χρησιμοποίηση ένοπλων στελεχών των ειδικών μονάδων του Λιμενικού Σώματος αντί για ιδιωτικούς ενόπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία με σχετική έγκριση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο "Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις" που κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, ανάμεσα στις "άλλες διατάξεις" του νομοσχεδίου καταγράφεται και η κατάργηση 4.000 οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών. Οι 4.000 αυτές θέσεις αντικαθιστώνται από 4.000 οργανικές επί θητεία θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, κατηγορία που είχε θεσμοθετηθεί σε προηγούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με σκοπό να προσληφθούν οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες. Η κάλυψη των κενών θέσεων μονίμων πυροσβεστών από πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες, χωρίς πλήρη εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, δίνει ουσιαστικά μια πρόγευση για το πώς μπορούμε να "περικόπτουμε" δαπάνες εισάγοντας παράλληλα ελαστικές σχέσεις εργασίας στα Σώματα Ασφαλείας.

Την ίδια ώρα η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος καταγγέλλει ότι οι διαδικασίες εκπαίδευσης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης γίνονται με "fast track" που μοιάζει με αυτό της πρώτης εκπαιδευτικής σειράς πυροσβεστών του 1931. Παράλληλα συνδικαλιστές του σώματος μιλούν για περαιτέρω συρρίκνωση του Σώματος αναφέροντας επίσης το πόρισμα της επιτροπής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών που εισηγείται την κατάργηση 40 και πλέον πυροσβεστικών σταθμών, υπηρεσιών και πυροσβεστικών κλιμακίων σε όλη την επικράτεια.

Σε σχέση δε με την αντιμετώπιση της πειρατείας και το κύριο νομοσχέδιο εμφανίζεται η παροχή υπό προϋποθέσεις δυνατότητας, αντί για τους ιδιωτικούς φρουρούς που ο εφοπλιστής πρέπει να πληρώνει, να απασχολούνται λιμενικοί των ειδικών δυνάμεων του Σώματος κατόπιν αιτήματος του εφοπλιστή στο Λιμενικό και έγκρισης από τον εκάστοτε υπουργό.

Τέλος, μια από τις διατάξεις προβλέπει τη μετάταξη, απόσπαση ή μεταφορά προσωπικού από ΟΤΑ προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες Ασύλου, Πρώτης Υποδοχής και Αρχής Προσφύγων που εδώ και ένα χρόνο το υπουργείο έχει συστήσει αλλά δεν έχει στελεχώσει.

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP