2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

η “δημοκρατία” τους σκοτώνει το λαό

Αντι-ΛΜΑΤ | Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 | | | | |

Σε κλοιό από διμοιρίες των ΜΑΤ, που απώθησαν και προσήγαγαν διαμαρτυρόμενους πολίτες, «γιορτάστηκε» χθες στα Ιωάννινα η 99η επέτειος από την απελευθέρωση της πόλης. Κατά την παρέλαση, που ήταν επεισοδιακή από την αρχή έως και το τέλος αποδοκιμάστηκαν με συνθήματα αλλά και με... μούντζες από μαθητές όλοι όσοι βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων.

 

fabf2456d74b5de140072f30a0f1e242_XL2012_02_21_giannenapareee

Η πρώτη εικόνα που αντίκριζε κάποιος μόλις έφτανε το πρωί στον χώρο της παρέλασης ήταν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από την εξέδρα των επισήμων και τα οποία κρατούσαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων τους «επικίνδυνους» πολίτες. Την ίδια στιγμή, πάνω από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και δεκάδες ακόμη αστυνομικοί άλλων υπηρεσιών βρίσκονταν διεσπαρμένοι στην περιοχή για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια.

 

Η ένταση ξεκίνησε όταν κτηνοτρόφοι που διαμαρτύρονταν για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ προσπάθησαν να πλησιάσουν και να μοιράσουν γάλα στο πλήθος. Αστυνομικοί κινήθηκαν ταχύτατα προς το μέρος τους, ακινητοποίησαν το όχημα που μετέφερε τα κουτιά με το γάλα και στη συνέχεια... περιέλαβαν τους κτηνοτρόφους. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές κατά τις οποίες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πέραν των κτηνοτρόφων τα ΜΑΤ προπηλάκισαν και δημοσιογράφους.

 

kthnotprosag10707AF943199BD2257A982A3443F55D

Η συνέχεια δόθηκε από τους μαθητές των σχολείων της πόλης, αρκετοί εκ των οποίων καθώς περνούσαν από τους επισήμους γύρισαν αλλού τα κεφάλια τους. Τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω όταν ομάδα παιδιών που έκαναν παρέλαση γύρισαν και μούντζωσαν τους επισήμους, με τον σημαιοφόρο τους να φωνάζει «είστε μα..κες»! Λίγα λεπτά αργότερα αρκετοί άνθρωποι άρχισαν να συγκροτούνται σε μπλοκ και μαζί με τους κτηνοτρόφους κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων. Οταν έφτασαν, όμως, τόσο ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος όσο και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Λευτέρης Οικονόμου, καθώς και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου και Μιχάλης Παντούλας είχαν αποχωρήσει. Κώστας Καντούνης

 

Ανακοίνωση της ΚΟΕ Ιωαννίνων - 21/2/2012

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη κινητοποίηση του Γιαννιώτικου λαού ανήμερα του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. Όσο και αν προσπάθησαν οι ντόπιοι πολιτικοί υπάλληλοι της τρόικας να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα δεν τα κατάφεραν.

Μετά τον ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου οι δυνάμεις του συστήματος ήταν προετοιμασμένες. Εδώ και μέρες υπήρχε καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας μετατρέποντας τα Γιάννενα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν το έργο τους οι -μεταφερόμενες από άλλες πόλεις- κατοχικές δυνάμεις καταστολής. Πριν ακόμα ξεκινήσει η παρέλαση και ενώ το μπλοκ των εργαζομένων της -υπό ξεπούλημα- Δωδώνης αποπειράθηκε να προχωρήσει σε πιο κεντρικό σημείο δέχθηκε βάναυση και αναίτια επίθεση.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με τους σύγχρονους πραιτοριανούς να χτυπούν διαδηλωτές περικυκλώνοντας την προσυγκέντρωση χωρίς να αφήνουν κανέναν να περάσει. Μετά από συμπλοκές και ενώ τελείωνε η παρέλαση ένα κομμάτι διαδηλωτών κατάφερε να φτάσει κοντά στην εξέδρα των «επισήμων», συνδέθηκε με το διαμαρτυρόμενο λαό, έσπασε τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων και έμεινε για ώρα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα. Οι εργαζόμενοι της Δωδώνης μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων μοίρασαν το γάλα τους στους παρευρισκομένους, οι «επίσημοι» φυγαδεύτηκαν και το πλήθος κατέλαβε τις θέσεις τους στις εξέδρες. Ακολούθησε πορεία μέχρι την αστυνομική διεύθυνση από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε προσαχθέντες της κινητοποίησης.

Μετά από τα απανωτά πραξικοπήματα και τις αντιδημοκρατικές εκτροπές δυναμώνει η λαϊκή κατακραυγή και γίνεται φανερό ότι φοβούνται. Η τρόικα και η διορισμένη κυβέρνησή της γνωρίζουν ότι είναι πλήρως απονομιμοποιημένες. Είναι τέτοια η στοχοποίηση του σάπιου πολιτικού συστήματος που δεν τόλμησε να δώσει το παρόν στην πόλη του ανήμερα της παρέλασης ο διακοσμητικός Πρόεδρος της «Δημοκρατίας». Ο λαός δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Μία μόνο λύση υπάρχει. Γενικευμένος ξεσηκωμός για να φύγουν όλοι, για να γκρεμιστεί το ειδικό καθεστώς, για μια άλλη πορεία της χώρας, για μια γνήσια μεταπολίτευση του λαού.

ΥΓ. Προς κατοχικό ψευτοπρόεδρο : Όλοι κατάλαβαν γιατί ξαφνικά έκανες δηλώσεις εναντίον των ξένων αφεντικών σου, όντας βέβαια περιτριγυρισμένος από τα ανδρείκελα του στρατού. Νόμιζες ότι θα ξεγελάσεις το λαό αλλά γρήγορα κατάλαβες ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει. Θα σχολιαστεί πολλές φορές η δήλωση σου ότι οι πολιτικοί συνένοχοι σου δεν είναι “σωστοί” όσο οι ένστολοι πραιτωριανοί συνδαιτυμόνες σου : Παραμύθιαζες το λαό για την αντιστασιακή σου δράση και έρχεσαι τώρα και ορίζεις σαν παράδειγμα τη ντροπή της χώρας σου. Είναι φυσιολογική η εξέλιξη σου από οπαδός του στρατού σε εθελοντή Quisling, μόνο έτσι θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις την προδοσία σου εναντίον του λαού. Αφού φοβήθηκες να πας στην παρέλαση, χρησιμοποίησες τις συναντήσεις με τον διεθνοποιημένο έλληνα δολοφόνο και τον κατοχικό δοτό  πρωθυπουργό για να πανηγυρίσεις για το ξεπούλημα και την ολοκληρωτική σκλαβιά του λαού. Όλοι κατάλαβαν ότι είσαι τόσο χεσμένος που αν χρειαστεί θα κάνεις οποιαδήποτε δήλωση ή και “κίνηση” για να γλυτώσεις αλλά αυτό βέβαια δεν είναι πια από κανένα αποδεκτό. Έχεις δέσει τη μοίρα σου με την κλίκα που παρέδωσε το λαό βορά στα νύχια της ξένης και ντόπιας κατοχικής ολιγαρχίας και θα έχεις την κατάληξη που αρμόζει στους προσκυνημένους : ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP