2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

το κυνήγι ξεκίνησε

Αντι-ΛΜΑΤ | Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 | | | | | | |

CORRECTS OBJECT NAME   The usual crowded Syntagma square is seen with the presence of only officials and police officers, without spectators  in Athens on Sunday March 25, 2012. Greek authorities have launched a massive security operation across central Athens for a military parade in the capital to mark the country's independence day, for fear that anti-austerity protests could disrupt the march. Thousands of police have been mobilized, while traffic on all major routes leading to the parade area has been blocked off. For the first time, the public will be banned from a large part of the route, including the area in front of Parliament from where politicians and other officials will watch the march. (AP Photo/Dimitri Messinis)

«Το αστυνομικό κράτος επανέρχεται την ώρα που οι κυβερνώντες αυτοχαρακτηρίζονται δημοκρατική κυβέρνηση. Με την πράξη τους διαχώρισαν τη θέση τους από το λαό τον οποίο είναι προφανές πως αντιμετωπίζουν ως ''εχθρό''. Αυτοπροσδιορίστηκαν»

ΠΑΣΟΚ: Οργανωμένα επεισόδια από κόμματα

25 Μαρτίου 2012

Οργανωμένα από πολιτικά κόμματα και ομάδες, που δεν κατονομάζει, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πολιτικά κόμματα ή ομάδες που δεν νιώθουν την ανάγκη να σεβαστούν την εθνική γιορτή και να τιμήσουν την ιστορική μνήμη του Έθνους είναι προφανώς ανίκανες να αντιληφθούν τη σημασία της εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση και υπέρβαση της κρίσης».

«Διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτικής και κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορούν να γίνονται καθημερινά. Όσοι συνεπώς έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να μετατρέπουν τις εθνικές επετείους, τις δοξολογίες και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις σε αφορμές οργανωμένων επεισοδίων για τη δημιουργία εντυπώσεων που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και δημιουργούν την τεχνητή εντύπωση ότι έχει διαλυθεί ο κοινωνικός και εθνικός ιστός, προσβάλλουν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και δείχνουν ότι δεν έχουν αίσθηση ούτε της ιστορίας, ούτε των θεσμικών ορίων που υπάρχουν σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΔΗΜΑΡ

25 Μαρτίου 2012

«Οι εικόνες, τόσο της Αθήνας, όπου η στρατιωτική παρέλαση έγινε χάρη στα ΜΑΤ, όσο και του Ηρακλείου, όπου η στρατιωτική παρέλαση ακυρώθηκε λόγω μερικών δεκάδων "αγανακτισμένων", μας είναι εξίσου απωθητικές» αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της για επεισόδια στις παρελάσεις η Δημοκρατική Αριστερά.

«Αμφότερες προσβάλουν τη σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης. Δεν θέλουμε ούτε την καγκελόφραχτη δημοκρατία, ούτε το "μπάχαλο" που εξ’ αντικειμένου υπονομεύει τη δημοκρατία» καταλήγει.


Χουντοπρόεδρος

25 Μαρτίου 2012

"Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε".

    Αναφερόμενος στην επανάσταση του ΄21 επισήμανε ότι και τότε "ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισαν αν αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια" και υπογράμμισε ότι και "σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι Έλληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα.

    Είναι οι στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σήμερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "είμαστε όλοι Έλληνες" σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός, είπε ο κ. Παπούλιας

    "Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε", υπογράμμισε.


Quisling (02:40 | 24-10-1945)

25 Μαρτίου 2012

Την αισιοδοξία του ότι "με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας" εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

"Ήταν μία θαυμάσια, εντυπωσιακή παρέλαση με την οποία τιμήσαμε τους ήρωες του 1821, οι οποίοι με γενναιότητα, αυτοθυσία και πίστη μας έδωσαν την ελευθερία μας. Οι αξίες, τα ιδανικά και οι πράξεις τους δίνουν το παράδειγμα, δείχνουν το δρόμο με τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας. Πιστεύω ότι με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα το κατορθώσουμε" τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΝΔ: «Πολιτικές μειοψηφίες» πίσω από τα επεισόδια

25 Μαρτίου 2012

Σε «πολιτικές μειοψηφίες που θέλησαν να αμαυρώσουν ακόμη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνεγερσίας», απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «απέδειξαν άλλη μια φορά ότι δεν διστάζουν να κακοποιούν την εικόνα της χώρας, να προσβάλλουν την πλειονότητα των Ελλήνων και να καλλιεργούν συνθήκες διχασμού. Εμπορεύονται τις δυσκολίες που περνά ο λαός, σε βάρος τη Ιστορίας, της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων της Πατρίδας μας».

Καταλήγοντας σημειώνει πως «η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων, η ασέβεια είναι χαρακτηριστικό πολιτικών μειοψηφιών».


ΔΗ.ΣΥ.

25 Μαρτίου 2012

«Οι παρελάσεις δεν προσφέρονται για τα διχαστικά, μικροκομματικά παιχνίδια μειοψηφιών. Είναι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που γιορτάζουν ενωμένοι οι Έλληνες και σίγουρα δεν μπορούν να πραγματοποιούνται με μπάρες και ΜΑΤ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.


Χουντοδήμαρχος Πειραιά

25 Μαρτίου 2012

Ο δήμαρχος Πειραιά μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

«Θέλω να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου αλλά και την υπερηφάνειά μου για την πάνδημη συμμετοχή του Πειραϊκού λαού. Επίσης, να εκφράσω την αισιοδοξία μου, γιατί τα νιάτα του Πειραιά παρήλασαν φέτος με μεγαλύτερη πειθαρχία και ελληνοπρέπεια από κάθε άλλη χρονιά.

Σημαίνει ότι, αν όλοι οι Έλληνες σταθούμε όρθιοι με σημαία μας την ιστορία μας, μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μέλλον αντάξιο των αναγκών των παιδιών μας.

Από εκεί και πέρα, οι όποιοι ελάχιστοι, είτε υποκινούμενοι είτε αυτοβούλως, δεν μπορούν να σκιάσουν ούτε την αξία της εθνικής επετείου ούτε τις δυνατότητες του ελληνικού λαού να προχωρήσει μπροστά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους αντίθετα από την εξέδρα των επισήμων απάντησε:

«Προφανώς δεν βλέπαμε το ίδιο. Εγώ έβλεπα όλους τους μαθητές που τους φώναζαν οι άλλοι το κεφάλι αριστερά και εκείνοι γύριζαν την πλάτη αριστερά και το κεφάλι δεξιά.

Αλλά ό,τι κάνουν οι νέοι και είναι με δική τους πρωτοβουλία είναι νεανικό και υγιές και θα πάρει τη μορφή του. Θα προτιμούσα την παρέλαση χωρίς κανέναν αστυνομικό.

Εγώ είμαι εδώ, είμαι με τον κόσμο, κυκλοφορώ κάθε ημέρα σε όλους τους δρόμους του Πειραιά, σε όλες τις πλατείες, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί που αποδοκιμάζουν είναι Πειραιώτες. Ο Πειραιάς είναι με την εθνική επέτειο».


Επικεφαλής ένστολων

25 Μαρτίου 2012

Μετά το τέλος της παρέλασης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι η φετινή παρέλαση ήταν...

η καλύτερη που ζήσαμε ποτέ!

Προφανώς θα εννοούσε το "τεχνικό" κομμάτι της παρέλασης και "ευλογώντας παράλληλα τα γένια του", γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αφού δεν υπήρχε καθόλου κόσμος και όλα ήταν αποκλεισμένα από την αστυνομία, μίλησε και αυτός για τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που χρειάζεται να γίνουν, αφήνοντας πίσω τα "μικρά" και βάζοντας μπροστά τα "μεγάλα".

 

Στο χουντοδήμαρχο : ο τραμπούκος της νιότης θα συναντήσει το πεπρωμένο του!

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP