2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

ἤ τις αλυσίδες ἤ τα όπλα

Αντι-ΛΜΑΤ | Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 | | | |
ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ,
ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ
557189_197811370329216_100003010643330_347347_448162352_nΑΝΤΑΡΣΥΑ
Μαζικά ο λαός αψήφησε την τρομοκρατία στις παρελάσεις      
25 03 2012

παρέλαση 25 ΜαρτίουΈβαλαν στο γύψο τις ελευθερίες για χάρη των τροϊκανών πολιτικών!

 Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν τα χουντικής έμπνευσης μέτρα για τις παρελάσεις της 25ης Μόρτη. Με ένα όργιο αστυνομικής βίας σε όλες τις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την ΕΛΑΣ επιχείρησαν να επιβάλουν καθεστώς έκτακτης ανάγκης βάζοντας στον γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών που βρήκαν στους δρόμους οργισμένοι. Σε προσαγωγή μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης Ν. Δαργάκη και του συνδικαλιστή Π. Παπαπέτρου προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά τις πρωινές απόπειρες απαγόρευσης της συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Πλατεία Κλαυθμώνος. Μεγάλη αστυνομική δύναμη εμπόδιζε την πρόσβαση των αγωνιστών στη Πλατεία όπως και των οργανωτών ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές βάζοντας στη κλούβα τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Κωνσταντίνου παρά το ότι γνώριζαν την ιδιότητα του. Το επεισόδιο έληξε με την ΕΛΑΣ να αναγκάζεται να εκκενώσει την Πλατεία Κλαυθμώνος όπου και πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΑΣΥΑ.

Στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ εμπόδιζαν τη διαδήλωση να βαδίσει στους δρόμους μετά το τέλος της παρέλασης. Επιθέσεις της Αστυνομίας έγιναν ε πολλές πόλεις όπως στη Πάτρα, τα Γιάννενα, Ηράκλειο, Βέροια κα. Πρόκειται για αποκορύφωμα ενός διήμερου τρομοκρατίας με αποδέκτη τα εκατομμύρια των εργαζόμενων και της νεολαίας που δεν αφήνουν στο απυρόβλητο τα μέτρα του Μνημονίου και της Τρόικα ούτε και στις 25 Μάρτη. Ας το καταλάβουν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και οι σύμμαχοι τους ότι δεν θα υποταχτούμε στο κλίμα τρόμου που επιχειρούν να επιβάλουν. Θα ανατρέψουμε τα μέτρα τους με κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες καταλήψεις και διαδηλώσεις μέχρι να φύγουν όλοι.

Η χυδαία συκοφαντική εκστρατεία να ταυτιστούν οι αντιστάσεις του λαού με την άκρα δεξιά έπεσε στο κενό Η Αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με τους αγωνιστές των συνδικάτων, των λαϊκών συνελεύσεων έδειξε το δρόμο της αντίστασης ξεπερνώντας την αδιέξοδη στάση αποχής και καταγγελίας των κινητοποιήσεων από μέρους των δυνάμεων της κοινοβουλευτικής αριστεράς, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ...

Δήλωση του Γρ. Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ      
25 03 2012

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το κέντρο της Αθήνας και όλων των πόλεων έχει εικόνα κατεχόμενης πόλης με πρωτοφανείς δυνάμεις της αστυνομίας να αποτρέπουν την είσοδο αγωνιζόμενων πολιτών στις παρελάσεις.Στην πρωτεύουσα μια ακόμα μεγαλύτερη έκταση από εχθές έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία, ενώ συνεχίζεται η γνωστή μέθοδος των προσαγωγών, μεταξύ των οποίων και του γνωστού αγωνιστή, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π. Παπαπέτρου.

Στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη που η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σε περήφανη παρέλαση του λαού, ο τρόμος των κυρίαρχων είναι τεράστιος και έχει οδηγήσει από νωρίς το πρωί σε ένα όργιο αυταρχισμού. Αποκλεισμένο είναι το μισό κέντρο της πόλης ενώ οι δυνάμεις καταστολής αποκλείουν και επιτίθενται σε ομάδες διαδηλωτών. Έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές, αναίτιες, προληπτικές και τρομοκρατικές, αγωνιστών του φοιτητικού και εργατικού κινήματος, γνωστών συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γνωστών για τη δράση τους στους κοινωνικούς αγώνες. Πάνω από 40 υπολογίζονται οι προσαχθέντες, πολλοί εκ των οποίων από επιθέσεις της αστυνομίας σε συγκεντρωμένα πλήθη διαδηλωτών. Παρόμοια εικόνα διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα. Βιώνουμε μέρες χούντας, της σύγχρονης χούντας του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., που έχει μετατρέψει σε στρατόπεδα τις πόλεις μας. Ξυλοδαρμοί και προσαγωγές και στην Πάτρα, τη Βέροια, σχεδόν σε κάθε μεριά της χώρας. Μας φοβούνται, να μην τους φοβηθούμε. Όλοι στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη και γειτονιά.

Ο αγώνας συνεχίζεται και δυναμώνει. Άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων!

Λαέ, λευτέρωσε τις πόλεις σου από το νέο στρατό κατοχής και την πραξικοπηματική κυβέρνηση!

Γρ. Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ25 Μάρτη, Ώρα: 11.40  

Χούντα στις παρελάσεις      
24 03 2012

Στιγμές ακραίου αυταρχισμού ζει τις τελευταίες ώρες το κέντρο της Αθήνας. Η σύγχρονη χούντα, φοβισμένη για τη λαϊκή οργή από την καταστροφική πολιτική της, έχει μετατρέψει το χώρο της παρέλασης σε υγειονομική ζώνης, προσπαθώντας να αποκλείσει το λαό της πόλης από τη μαθητική παρέλαση. Το όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με τον αποκλεισμό μιας τεράστιας έκτασης από αστυνομικές δυνάμεις. Για πολλές ώρες διεξάγονται εξακριβώσεις στοιχείων, απρόκλητες προσαγωγές με ένα σαφή στόχο να ηγεμονεύσει ένα κλίμα τρομοκρατίας που να αποτρέψει τους αγωνιζόμενους να εκφράσουν την αγωνιστική τους διάθεση. Ακόμα και γονείς που θέλησαν να δουν την παρέλαση των παιδιών τους αποκλείστηκαν  από τους πραιτοριανούς του κ. Χρυσοχοϊδη.   Όπως ήταν φυσικό όμως όλα τα μέτρα καταστολής δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν σε εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους να συγκεντρωθούν για να μετατρέψουν τις παρελάσεις σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα τυραννία.

Η βάρβαρη απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων με αναίτιους ξυλοδαρμούς και προκλήσεις  μας εξοργίζει. Ακόμα περισσότερο η προσαγωγή δεκάδων μαθητών και εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς καμία αφορμή, δείχνει το πιο αποκρουστικό προσωπείο της σύγχρονης χούντας. Σε κλούβες της αστυνομίας στοιβάχτηκαν αγωνιζόμενοι νέοι και εργαζόμενοι με κατεύθυνση το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής των δυνάμεων της αστυνομίας και του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.

Απαιτούμε την απελευθέρωση του κέντρου της Αθήνας από το νέο στρατό κατοχής των αστυνομικών δυνάμεωνΑπαιτούμε την άμεσα απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων

Όλοι αύριο 25 Μαρτίου στους δρόμους, να σπάσουμε την τρομοκρατία.

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP