2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

μετράτε μέρες, καθίκια!

Αντι-ΛΜΑΤ | Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 | | | | | | |

Οι αξιωματούχοι αναζητούν νομική «φόρμουλα» προκειμένου να απαγορευθεί σε διαδηλωτές να φορούν τέτοιου είδους μάσκες αφού όπως αναφέρουν «τους κάνουν ιδιαίτερα "ανθεκτικούς" σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και οδηγεί σε σημαντική αύξηση - περίπου τριπλασιασμός - στην χρήση δακρυγόνων». Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι «οι αντιεξουσιαστές που φορούν μαζικά αντιασφυξιογόνες μάσκες ουσιαστικά εξουδετερώνουν τα χημικά που ρίχνει η Αστυνομία, δεν υποχωρούν, πετροβολούν διαρκώς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού αστυνομικών αφού πλέον οι συγκρούσεις γίνονται σώμα με σώμα». 

«Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σε αυτό σταθμών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και η παρεμπόδιση ή η διακοπή (μερική ή ολική) της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή με φυλάκιση από 3 έως έξι μήνες. Επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικών μέσων για τον εντοπισμό των παραβατών. Όπως αναφέρεται, «η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων». 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
diodia_den_plirwnw_largeΜε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών/μεταφορών για τα δημόσια έργα επιχειρείται η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται σήμερα για ελεύθερο δημόσιο οδικό δίκτυο, όλων όσων παλεύουν για ελεύθερα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Η συμμαχία των προθύμων του μαύρου μετώπου παραδίδει το κράτος στην υπηρεσία των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών.

Το μαύρο πολιτικό μέτωπο, οι δοτοί διεκπεραιωτές των επιταγών του ΔΝΤ της Ε.Ε. των τραπεζιτών και των μεγαλοεργολάβων, του υπερεθνικού κεφαλαίου,επιδιώκουν να θέσουν την κοινωνία που αντιστέκεται και διεκδικεί εκτός νόμου. Χθες στις παρελάσεις με ακροβολισμένους τους “ελεύθερους σκοπευτές», να στοχεύουν ευθέως εναντίων των πολιτών, σήμερα με την ποινικοποίηση της άρνησης καταβολής διοδίων, αύριο θα διώκονται όσοι αντιστέκονται για δωρεάν υγεία, παιδεία, και κοινωνικά αγαθά, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια.

Νομιμοποιούν ακόμη και τις κάμερες των μεγαλοεργολάβων, παρότι κρίθηκε αντισυνταγματική η χρήση τους, από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι να τους ανατρέψουμε,  Θέλουμε όλα τα κοινωνικά αγαθά, ελεύθερα, και δωρεάν για όλους. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα φοβηθούμε, και δεν θα κάνουμε πίσω. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγνοήσουν επιδεικτικά κάθε νέο εισπρακτικο-τρομοκρατικό νόμο. Να σηκώνουμε καθημερινά τις μπάρες επιδιώκουν να βάλουν στις ζωές μας και να τις καταργούμε στην πράξη.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Επιτροπές Αγώνα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

 

 

Εκλογές και κατασταλτικοί μηχανισμοί
image002«Η χρήση αντιασφυξιογόνων μασκών από διαδηλωτές, στη διάρκεια επεισοδίων, μπαίνουν στο "στόχαστρο" των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι αξιωματούχοι αναζητούν νομική "φόρμουλα" προκειμένου να απαγορευθεί σε διαδηλωτές να φορούν τέτοιου είδους μάσκες αφού όπως αναφέρουν "τους κάνουν ιδιαίτερα ανθεκτικούς σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και οδηγεί σε σημαντική αύξηση - περίπου τριπλασιασμός - στην χρήση δακρυγόνων". Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι "οι αντιεξουσιαστές που φορούν μαζικά αντιασφυξιογόνες μάσκες ουσιαστικά εξουδετερώνουν τα χημικά που ρίχνει η Αστυνομία, δεν υποχωρούν, πετροβολούν διαρκώς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού αστυνομικών αφού πλέον οι συγκρούσεις γίνονται σώμα με σώμα"… Γι αυτό λοιπόν εξετάζεται η δημιουργία ενός αντίστοιχου νέου νομοθετικού πλαισίου με "στόχευση" αυτήν τη φορά, τις αντιασφυξιογόνες μάσκες».
Τα παραπάνω γράφει ανάμεσα σε άλλα σε 
σημερινό του ρεπορτάζ το «Βήμα».

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί γνωρίζουν ότι έρχονται άγριες μέρες αφού άσχετα τι είδους κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις προσεχείς εκλογές η νέα αντιλαϊκή καταιγίδα μέτρων, σφαγιασμού του λαϊκού εισοδήματος είναι προαποφασισμένη.

Επιδιώκουν, λοιπόν, να θωρακίσουν το οπλοστάσιο τους με καινούργιους «νόμους και διατάγματα». Οπου δεν φτάνει το γλομπ του μπάτσου πρέπει να κάνει παρουσία η τήβεννος του δικαστή. Μπαμπούλας για ακόμα μια φορά παρουσιάζονται οι αντιεξουσιαστές.

Είναι φανερό ότι οι μπάτσοι στο έγγραφο τους περιγράφουν εικόνες απ’ το μέλλον (που πιστεύουμε δεν θα είναι τόσο μακρινό).
Μέχρι τώρα ούτε διαδηλωτές υπήρξαν να φορούν μαζικά αντιασφυξιογόνες μάσκες, ενώ οι «συγκρούσεις σώμα με σώμα» μεταξύ διαδηλωτών και μπάτσων συμβαίνουν πολύ σπάνια.

Το γεγονός είναι πάντως ότι και τα επιτελεία των μπάτσων μαζί με το αστικό πολιτικό προσωπικό είναι τρομοκρατημένα. Μπορεί μέχρι τώρα η λαϊκή αντεπίθεση μπροστά στην βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας να μην ήταν ούτε τόσο μαζική και δυναμική όσο απαιτούν οι καιροί, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα.
Η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Μια έκρηξη του μπορεί να φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για το αστικό πολιτικό σύστημα. 
Και αυτό οι στυλοβάτες του συστήματος το γνωρίζουν και παίρνουν τα μέτρα τους.
1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP