2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

ποτάμι οργής

Αντι-ΛΜΑΤ | Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 | | | | |

footer_dol_logoΟι ψηφοφόροι όµως δεν τρώνε κουτόχορτο. Η ψήφος στις προσεχείς εκλογές είναι συνάρτηση της επιλογής: µε την Ευρώπη και το ευρώ ή µε την πτώχευση που θα φέρει κοινωνική αναταραχή και την... επανάσταση;


Το πώς τους υποδέχτηκε το Internet είναι ένα θέμα που αφορά την κατάχρηση και τη στρεβλή χρήση του μέσου: έχει μετατραπεί σε ένα μεταμοντέρνο Κολοσσαίο, με εκείνους που η δουλειά τους προϋποθέτει τη δημόσια έκθεση (παρουσιαστές, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, τραγουδιστές...) να βρίσκονται στην αρένα, και με τα πλήθη καθισμένα στις κερκίδες να τους πετροβολούν. Καλυμμένα συχνά πίσω από την ανωνυμία τους.


Οσοι έχουν μνήμες από πόλεις της εποχής του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν θα δυσκολευτούν σήμερα να βρουν αντίστοιχες όψεις στην Αθήνα. Μαύρα κτίρια, άδεια καταστήματα - αρκετά καμένα -, άνθρωποι σκυθρωποί, μαυροντυμένοι, που περπατούν σκυφτά, ανθρώπινα ερείπια που πληθαίνουν και βρίσκονται παντού, ακόμη και μπροστά στις ολόφωτες προσόψεις της αθηναϊκής τριλογίας.


Θα βοηθήσει όμως να αποδείξουμε στους εταίρους μας ότι από τον υπερδανεισμό της Ελλάδας δεν επωφελήθηκε μόνο ο έλληνας δημόσιος υπάλληλος, ο έλληνας συνταξιούχος και ο έλληνας εργαζόμενος που καλούνται σήμερα να πληρώσουν το κόστος. Εξίσου επωφελήθηκαν γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, γερμανοί και γάλλοι εργαζόμενοι, που ενδεχομένως θα πρέπει και αυτοί να πληρώσουν για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.


Και βέβαια, πρωτοπόροι στην ανομία είναι οι ήδη εξασκημένοι σε αυτήν. Αυτοί που στο παρελθόν συστηματικά ασκούσαν τη φοροδιαφυγή είναι οι πρωταθλητές του κινήματος «δεν πληρώνω» το χαράτσι της ΔΕΗ (μαζί φυσικά με τους μισθωτούς, ανέργους και συνταξιούχους που πράγματι δεν έχουν να πληρώσουν). Οι μικρές ομάδες των μπαχαλάκηδων, που ασκούσαν τη χαμηλού ρίσκου πολιτική δραστηριότητα «κλέφτες και αστυνόμοι», έχουν ανεβάσει στροφές και επιδίδονται στο άθλημα «καταστρέφω την Αθήνα».


Η κρίση δεν ευνοεί ούτε τη συντήρηση ούτε την πρόοδο. Ευνοεί, και μάλιστα με μεγάλη ιστορική γενναιοδωρία, τις πολιτικές δυνάμεις και ιδεολογίες - συντηρητικές ή προοδευτικές - που θα αποδειχτούν φορείς καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων για την υπέρβασή της. Απουσία τέτοιων δυνάμεων, ευνοούνται συγκυριακά οι δυνάμεις της κριτικής και της διαμαρτυρίας, δεξιές και αριστερές.


ΕΧΘΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΘΑ ΔΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙΑ ΛΑΘΗ. ΤΕΛΟΣ !!!

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP