2010 - 2022
El pueblo unido jamás será vencido Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

εναντίον όλων

Αντι-ΛΜΑΤ | Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | | |
Ριζοσπάστης 8-3-2012
απο_μερα_σε_μερα
Προσβολή και πρόκληση για τις γυναίκες

1Παπαγεωργίου Βασίλης

«Πρόσκληση. Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στο δημαρχείο του Περάματος. Ημέρα της Γυναίκας. Ενα μοναδικό δώρο μόνο σε σας, δωρεάν περιποιήσεις, χτενίσματα, μανικιούρ και μακιγιάζ»! «Ο δήμος Σαλαμίνας με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σας προσκαλεί στην ομιλία (....) "Οι νέες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής του προσώπου και του σώματος"»! Ετσι «τιμάνε» την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο δήμαρχος του Περάματος Π. Ζουμπούλης (ΝΔ) και ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής («ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ).

Οχι μόνο προσβάλλουν ευθέως την προσωπικότητα της εργαζόμενης και βασανισμένης γυναίκας του Περάματος και της Σαλαμίνας που η ίδια και η οικογένειά της, τα παιδιά της, υποφέρουν από την φτώχεια, την ανεργία και όλα τα βάσανα που της ρίχνει στην πλάτη η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά την προκαλούν και από πάνω. Οι δήμαρχοι ως γνήσιοι μοχλοί εφαρμογής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής όχι μόνο έχουν προχωρήσει σε παύση πληρωμών σε ό,τι έχει σχέση με κοινωνικές παροχές, διαλύοντας κοινωνικές υποδομές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο Πέραμα είναι στον αέρα η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, ο τομέας της Καθαριότητας, ενώ απειλούνται με λουκέτο ο πολιτιστικός οργανισμός, κοινωνικές παροχές υγείας και πρόνοιας, όχι μόνο δε φροντίζουν για τις παραπάνω λαϊκές ανάγκες, έρχονται τώρα χωρίς τσίπα να θέλουν και να αμαυρώσουν το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη, διοργανώνοντας τέτοιου είδους... ρεζιλίκια. Ομως να είναι σίγουροι ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι. Θα πάρουν την απάντηση από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα τόσο του Περάματος όσο και της Σαλαμίνας.

Η σπορά αυταπατών στη φαρέτρα του συστήματος

Η σπορά αυταπατών είναι το ίδιον των απανταχού διαχειριστών του εκμεταλλευτικού συστήματος και των οπορτουνιστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πώς αξιοποιείται η περίπτωση του υποψηφίου των «σοσιαλιστών» στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ, στις προεδρικές εκλογές τον Απρίλη, που δήθεν θα αλλάξει τα πράγματα στην ΕΕ. Οι εξαγγελίες ότι θα «επαναδιαπραγματευτεί το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας» και ότι δήθεν θα φορολογήσει το κεφάλαιο με 75% εμφανίζονται λίγο - πολύ ως η ελπίδα για τους λαούς. Σε αυτή την παραμύθα συμβάλλουν και διάφοροι εγχώριοι αναλυτές, όπως ο δημοσιογράφος του «Εθνους» και του «Πριν» Γιώργος Δελαστίκ που σε εκπομπή του «Real FM», την Τρίτη είπε ότι «με τον Ολάντ έρχεται η ελπίδα για την Ελλάδα και όλη την ΕΕ, να υπάρξει ανάπτυξη και να σταματήσουν οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν οι Μέρκελ - Σαρκοζί». Ο αναλυτής προχώρησε και παρακάτω λέγοντας ότι «η νίκη Ολάντ θα αλλάξει το κλίμα, μπορεί να υπάρξει ρήγμα στο γαλλογερμανικό άξονα και έτσι να ωφεληθούν και άλλες χώρες όπως και η Ελλάδα». Με τη σοσιαλδημοκρατία ο δημοσιογράφος! Το τι μπορεί να γίνει, αν ο Ολάντ γίνει πρόεδρος στην Γαλλία δε θέλει και πολύ φαντασία για να το καταλάβουμε. Ο,τι συνέβη με τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση δεκαετίες τώρα που το κεφάλαιο μια χαρά κατάφερνε να εξασφαλίζει τα υπερκέρδη του και ο εργαζόμενος λαός σταδιακά να χάνει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ομως, το να σπέρνεις αυταπάτες και φρούδες ελπίδες στο λαό, στέλνοντάς τον στη σοσιαλδημοκρατία, τη στιγμή που είναι κρίσιμο ο αγώνας να ριζοσπαστικοποιηθεί και να θέσει το ζήτημα της συνολικής ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων, είναι τουλάχιστον συνενοχή στο έγκλημα. Και όλ' αυτά από δημοσιογράφο του «αντικαπιλιστικού» ΝΑΡ...

Η μπόχα της «αρβύλας»

Το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο πιο ωμός αντικομμουνισμός από διάφορους «παρουσιαστές» - «διασκεδαστές» των ΜΜΕ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας υστερίας, τη Δευτέρα το βράδυ η «σατιρική» εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» όπου ξέφυγαν από κάθε όριο ακόμη και της πιο καυστικής σάτιρας. Το μόνιμο μοτίβο τους ότι «κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει το ΚΚΕ, το καταδικάζει» ή η γελοιότητα ότι το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως «έχει τα πνευματικά δικαιώματα των λαϊκών κινητοποιήσεων» ή ότι είναι αντίθετο να καταργηθούν οι μεσάζοντες. Μετά ακολούθησε και ένας λίβελος που ντύθηκε με βίντεο, όπου με πλάνα από συγκεντρώσεις του ΚΚΕ χάριν ...σάτιρας εμφανίζονται η «1η Πανελλήνια διαμαρτυρία για τη χαμηλή τιμή της πατάτας» ή πανό «Φτηνές πατάτες χωρίς να το πει το ΚΚΕ, όχι ευχαριστώ» ενώ ακολούθησαν και άλλα ...αστειάκια.

Οι του «Ράδιο Αρβύλα» δεν τόλμησαν να αναφερθούν στην άποψη του ΚΚΕ για το θέμα. Στα ζητήματα που βάζει στους εργαζόμενους και αγρότες και όλο το λαό, ότι τέτοιες κινήσεις όπως το «κίνημα της φτηνής πατάτας» έχουν περιορισμένο χαρακτήρα και δεν μπορούν να λύσουν συνολικά το διατροφικό πρόβλημα. Χλευασμός και λοιδορία του ΚΚΕ από τους «αρβύλες» στο όνομα της σάτιρας. Η «σάτιρα της αρβύλας» έβγαλε τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος. Γιατί το ΚΚΕ δεν σπέρνει αυταπάτες στο λαό για τα προβλήματά του και τη λύση τους. Τον καλεί να οργανώσει τον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό, για ζωή με δικαιώματα και απαιτήσεις και όχι χαμοζωή της ευκαιριακής «ανακούφισης» και της «φιλανθρωπίας». Εχθροί του λαού δεν είναι μόνο οι μεσάζοντες αλλά και τα μονοπώλια και είναι μονόδρομος η σύγκρουση και ρήξη, για να μπορούν οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να τον απολαμβάνουν χωρίς παράσιτα.

Σκόπιμη διαστρέβλωση από τα αστικά ΜΜΕ...

2Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ κι εμείς! Γιατί στήνονται έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ τα τηλεοπτικά κανάλια και μας παρουσιάζουν κάθε μέρα εικόνες με ουρές και αγανάκτηση;

Αν αυτό που θέλουν είναι να «βρίσκονται δίπλα στον πολίτη» - όπως όλα δηλώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - μήπως θα έπρεπε να μεταδίδουν κάτι διαφορετικό από αυτό που μεταδίδουν;

Γιατί μας λένε ότι το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση είναι η προχειρότητα του κρατικού μηχανισμού και πως δεν έχει καταλάβει ο κόσμος αν και πώς μπορεί να πληρώσει και τι!

Τους διαβεβαιώνουμε -αν και το ξέρουν αλλά δε θέλουν να το πουν- ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το ...χαράτσι αυτό καθεαυτό. Ο κόσμος εξοργίζεται γιατί του κόβουν το μισθό, τα δικαιώματα και στο τέλος τον ταράζουν και στη φορολογία.

Να είναι σίγουροι επίσης πως ακόμη και αν η χώρα είχε τους τέλειους εισπρακτικούς μηχανισμούς και κάποιος ευγενής κύριος ή κυρία έρχονταν στο σπίτι του καθενός για να εισπράξει παράλογους φόρους πάλι εξοργισμένος θα ήταν ο κόσμος.

Γενικότερα, το να μας «πλασάρουν» τα φαινόμενα φτώχειας και ανέχειας με τόσο ...ειδησεογραφικό οίστρο ας ξέρουν ότι δε λέει τίποτε. Γιατί τα φαινόμενα - πώς να το κάνουμε - έχουν αιτίες. Οι καταστάσεις έχουν αυτούς που ωφελούνται και αυτούς που πλήττονται.

 

3Παπαγεωργίου Βασίλης

Ομως αυτά ακριβώς είναι που θέλουν να αποκρύψουν τα κανάλια -ή για την ακρίβεια οι ιδιοκτήτες τους - πίσω από ένα μανδύα ...ατελείωτης όσο και υποκριτικής ευαισθησίας.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ανακάλυψαν τους ιδιώτες αποταμιευτές που αποταμίευσαν σε ελληνικά ομόλογα και κινδυνεύουν. Λες και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτή την χώρα. Λες και δεν έχει προηγηθεί το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το 1999 και το 2000.

Αλλωστε, τι αταίριαστο υπάρχει σε αυτό; Οταν ακολουθείται μια πολιτική που ευθέως και χωρίς περιστροφές και προσχήματα παίρνει χρήματα από το λαό για να τα δώσει κατευθείαν στα μονοπώλια το «κούρεμα» των αποταμιευτών μοιάζει ...αυτονόητο.

Αντε να κάνουν το πολύ πολύ κανένα κολπάκι για να διατηρήσουν κάποια ...κορόιδα στο μέλλον.

eponimos
Ξεδιάντροπα υπέρ των χαρατσιών

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η στάση των αστικών κομμάτων που ενώ αποφασίζουν και διευθύνουν μια πρωτοφανή φοροεπιδρομή στο πενιχρό λαϊκό εισόδημα, υποκρίνονται ότι συμπάσχουν με το λαό, όταν δεν του βγάζουν γλώσσα ότι τον χαρατσώνουν «για το καλό του» και δεν του κουνάνε το δάχτυλο για υπακοή στους άδικους νόμους τους. Το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή του στην πολιτική αφαίμαξης του λαού για τη διάσωση της πλουτοκρατίας, επιχείρησε προχτές να ακυρώσει ακόμα και τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Για να κρύψει από το λαό ότι η πολιτική του είναι πολιτική υπεράσπισης των χαρατσιών και των άλλων μέτρων που τον γονατίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την πρόταση του ΚΚΕ μαζί με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. σαν «μη σοβαρή» και «ανεδαφική»! Κι αυτό γιατί -όπως είπαν- η υλοποίησή της κοστίζει 4,3 δισ. - τόσα δηλαδή αρπάζουν απ' την τσέπη μας - για τα οποία δεν προτείνονται ισοδύναμα μέτρα! Αιτιολογία που δείχνει πως για το πολιτικό προσωπικό των αστών, η φοροαφαίμαξη του λαού, πρόσθετα στα άλλα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, δεν έχει γυρισμό. Μάλιστα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ μόνο που δεν αξίωσαν να τους ευγνωμονεί ο λαός, γιατί -όπως κυνικά ανέφεραν- το χαράτσι της ΔΕΗ απέτρεψε αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες και στο πετρέλαιο!

Πρόκληση όμως αποτελεί και το προσωπείο «κοινωνικής ευαισθησίας» που προβάρει η ΝΔ, διαμαρτυρόμενη για την ταλαιπωρία του κόσμου στα καταστήματα της ΔΕΗ και τις εφορίες «χωρίς να βρίσκει καθαρή απάντηση ως προς το τι πρέπει να κάνει». Συμφωνεί δηλαδή μ' αυτή καθαυτή τη ληστεία, αλλά ενίσταται για τη μέθοδο διεκπεραίωσής της! Από κοντά και ο ΛΑ.Ο.Σ. με μοναδική του έγνοια πώς θα εισπραχθούν τα χαράτσια, ζήτησε χτες απ' την κυβέρνηση να βρει τρόπο. Αλλωστε, εξαρχής διακήρυττε «καλός νόμος, κακός νόμος, αλλά νόμος». Δηλαδή, το χέρι στην τσέπη και τα κεφάλια κάτω. Στο ίδιο μήκος κύματος, αυτό της «τήρησης του νόμου» βρίσκεται σταθερά και η ΔΗ.ΣΥ. της Μπακογιάννη. Είναι υπόλογοι όλοι για τη ληστεία του λαού, την ίδια ώρα που ενισχύουν ξεδιάντροπα το κεφάλαιο.

Καλούν το λαό να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τα χαράτσια και με το άλλο χέρι προχωρούν σε μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενισχύουν με κάθε τρόπο τα μονοπώλια, αφήνοντας τον αμύθητο πλούτο που έχουν συσσωρεύσει ανέγγιχτο. Ολοι μαζί παλεύουν για τους αστούς. Ο λαός, με τη δικιά του συμμαχία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να αντιπαλέψει την πολιτική τους, παλεύοντας για το δίκιο του. Μπορεί να καταργήσει τα χαράτσια, να παρεμποδίσει μέτρα που του φορτώνουν νέα βάρη, να αποσπάσει μέτρα ανακούφισής του. Προϋπόθεση η πάλη του να είναι ταξική, ανειρήνευτη, μαζική, στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές να συνενώνει όλους όσοι θίγονται σε μια ισχυρή συμμαχία, που τις μικρές νίκες θα τις αντιλαμβάνεται ως προκαταβολή της οριστικής της, της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, της οικοδόμησης της λαϊκής εξουσίας.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ
 

1 2 3 4 5


ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ;

:: 2 ::

:: 2 ::

:: 3 ::

:: 3 ::

:: 4 ::

:: 4 ::
TOP